Apple, iOS 18.0.1'i sundu! Peki, neler değişti?

İOS 18’in ilk resmi güncellemesi olan iOS 18.0.1 kullanıcılara sunuldu. Peki gelen güncelleme ile neler değişti? Hangi sorunlar giderildi? İşte yanıtı..

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 11:27
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 11:38
Apple, iOS 18.0.1'i sundu! Peki, neler değişti?
Ecem Çetin Muhabir

Apple, geçtiğimiz günlerde İOS 18 sürümünü piyasaya sürdü. Yeni gelen güncelleme ile birlikte kullanıcılar, yeni özelliklerle karşılaştı.

iOS 18'in ardından Apple, iOS 18'in ilk resmi güncellemesi olan iOS 18.0.1 sürümünü kullanıcılarına sundu.

Bu güncelleme, özellikle iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerinde yaşanan önemli sorunların çözümüne odaklanıyor. 

Dokunmatik ekran sorunu giderildi

iPhone 16 serisinde bazı kullanıcıların karşılaştığı dokunmatik ekranın belirli durumlarda tepki vermemesi sorunu, iOS 18.0.1 ile tamamen giderildi.

Başka neler değişti? 

Güncelleme sadece dokunmatik ekranla sınırlı kalmadı. iPhone 16 Pro modelinde Ultra Geniş kamera modunda, 4K çözünürlükte ve HDR kapalıyken video çekimi sırasında yaşanan donma sorunu da bu sürümle düzeltildi. Bu kritik sorun, özellikle video çeken kullanıcılar için büyük bir iyileştirme sunuyor.

iOS 18.0.1 ile bazı kullanıcıların mesajlaşma sırasında yaşadığı bir başka sorun da çözüldü. Mesajlara yanıt verirken Apple Watch saat yüzü paylaşıldığında uygulamanın aniden kapanması gibi bir problem, bu güncellemeyle düzeltildi.

Bunların yanı sıra, bellek tahsisiyle ilgili yaşanan ve genel performansı olumsuz etkileyen bazı teknik sorunlar da iOS 18.0.1 sürümüyle iyileştirildi. Bu sayede, kullanıcıların cihaz performansında daha akıcı bir deneyim yaşaması hedefleniyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa