Ankara Devlet Opera ve Balesi, sezonu "Gala Konser"le açtı!

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin yeni sanat sezonu açılışı "Gala Konser" ile yapıldı. Gala Konseri sanatseverleri büyüledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 11:38
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 11:54
Ankara Devlet Opera ve Balesi, sezonu ''Gala Konser''le açtı!
AA
Kaynak AA

Ankara Devlet Opera ve Balesi, yeni sanat sezonunu "Gala Konser" ile açtı

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), 2024-2025 sanat sezonunu görkemli bir "Gala Konser" ile başlattı. Konser, şef Tolga Atalay Ün yönetiminde Opera Sahnesi'nde gerçekleşti ve operalardan seçkiler sunuldu. Bu özel etkinlikte, orkestrayı şef Ün, koroyu ise Ivan Pekhov yönetti.

Tan Sağtürk'ten sanatın gücüne vurgu

Konser öncesi konuşan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, sanatın hayatlara kattığı değeri vurguladı. Sağtürk, "Bu konser sadece sahneyle sanatın buluşmasını değil, hayatlarımızın da duygularla, melodilerle ve hareketle yeniden harmanlanmasını temsil ediyor," dedi. Ayrıca, opera, bale, modern dans ve çoksesli müziğin insan ruhuna dokunan gücüne dikkat çeken Sağtürk, sanatın insanların derin hislerini açığa çıkaran bir büyü olduğunu ifade etti.

Sahne arkasındaki kahramanlar unutulmadı

Sağtürk, bir eserin sahnelenmesinde perde arkasındaki sessiz kahramanların büyük rol oynadığını belirtti. Her temsilin büyük bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu vurgulayan Sağtürk, izleyicilere seslenerek, "Sanatın ruhuna can veren siz izleyicilersiniz. Alkışlarınız ve coşkunuz, sahnedeki her anı anlamlı kılan en büyük güçtür," dedi. Sağtürk, yeni sezonun tüm sanatseverler için güzellikler getirmesini temenni etti.

Unutulmaz eserlerden seçkiler sunuldu

Konserde, dünya opera repertuvarının önde gelen eserlerinden bölümler seslendirildi. Georges Bizet'in "Carmen", Giacomo Puccini'nin "La Boheme" ve "Tosca" ile Giuseppe Verdi'nin "Otello" ve "Aida" operalarından seçkiler Başkentli sanatseverlerle buluştu.

Başarılı sanatçılardan muhteşem performanslar

Sopranolar Feryal Türkoğlu, Seda Ayazlı, Aslı Kıyıcı, Tuğba Mankal, Beste Şahin, Burcu Uyar ve Görkem Ezgi Yıldırım, mezzo sopranolar Ezgi Karakaya, Özge Türkoğlu, Ferda Yetişer, tenorlar Emre Akkuş, Aykut Çınar, Arda Doğan ve Şenol Talınlı, baritonlar Çetin Kıranbay, Beran Sertkaya ve bas sanatçılar Erdem Baydar ile Özgür Savaş Gençtürk, solist olarak sahne aldı. Başkentli sanatseverler konseri büyük bir ilgiyle takip etti.

Sanat dünyasından yoğun katılım

Gala Konsere, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Mithat Karakelle ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Caner Akgün'ün yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa