Çarpıcı araştırma: Yüksek bütçeli düğün yapanlar daha çabuk boşanıyor

Yapılan bir araştırmaya göre; düğün masrafları fazla olan çiftlerin boşanma oranı, düğün masrafları az olan çiftlere göre daha yüksek.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 11:45
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 12:43
Çarpıcı araştırma: Yüksek bütçeli düğün yapanlar daha çabuk boşanıyor
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

ABD (Amerika Birleşik Devletleri)'de gerçekleştirilen bir araştırma, düğün masraflarının evlilik üzerindeki etkilerini inceleyerek çarpıcı sonuçlara ulaştı. Araştırmaya göre; düşük bütçeli düğün yapan çiftlerin boşanma oranlarının, daha yüksek harcama yapan çiftlerin boşanma oranlarına kıyasla daha düşük olduğu tespit edildi.

"Ödeme güçlükleri nedeniyle tartışma çıkıyor"

Bilim insanları ve araştırma şirketlerinin yürüttüğü bu çalışma, düğün için aşırı miktarda para harcayan çiftlerin, ödeme güçlükleri nedeniyle ilişkilerinde gerilim yaşadıklarını ve bu stresin zamanla boşanmaya yol açabileceğini ortaya koydu.

Araştırmanın sonuçlarına göre, 25.000 doların üzerinde bir düğün yapan çiftlerin yüzde 10'u, evliliğin ilk üç yılında boşanma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Oysa genel boşanma oranı, aynı süre içinde her 20 çiftten sadece 1'inin evliliğini sonlandırdığını gösteriyor.

"Borçlanma, çiftler üzerinde baskı yaratıyor"

İngiltere merkezli Marriage Foundation'ın yöneticisi Harry Benson; bu verilerin, pahalı düğünlerin olumsuz etkilerine işaret ettiğini ve borçlanmanın çiftler üzerinde baskı yarattığını belirtti. 

Benson, açıklamasında, düğünlerin pahalı olması gerekmediğini ve çiftlerin özel günlerini kutlamak için yüksek meblağlar harcamalarının şart olmadığını vurguladı. Ayrıca, düşük bütçeli düğünlerin hem maddi olarak daha sürdürülebilir olduğunu hem de çiftler arasındaki ilişkiyi daha sağlam temellere oturttuğunu ifade etti.

Bu araştırma, çiftlerin evliliklerine başlarken maddi planlama yapmalarının ve aşırı harcamalardan kaçınmalarının, ilişkilerini daha sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri açısından önemli olduğunu gösteriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa