Hamaney, cuma hutbesinde İsrail'e mesaj verdi

İran'ın başkenti Tahran'da cuma namazı kıldıran Hamaney, cuma hutbesinde İsrail'e hem mesaj yolladı hem de meydan okudu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 11:53
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 13:52
Hamaney, cuma hutbesinde İsrail'e mesaj verdi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a yönelik saldırısının ardından verdiği cuma hutbesinde İsrail'e sert bir mesaj gönderdi.

Hamaney, Tahran'da kıldırdığı namazda yaptığı konuşmada, özellikle Filistin ve Lübnan meselelerine değindi ve bu ülkelerin İsrail'e karşı direnişini savundu.

Hamaney, Filistin halkının kendi topraklarını savunma hakkına sahip olduğunu ve bu direnişin uluslararası hukuk tarafından desteklendiğini belirtti. 

Ayrıca İran'ın, Filistin ve Lübnanlıların İsrail'e karşı mücadelesine desteğini sürdüreceğini vurguladı. Konuşmasında, İran'ın Silahlı Kuvvetlerinin İsrail'e yönelik tepkisini "meşru" ve "hukuka uygun" olarak nitelendirerek, İsrail'i "işgalci siyonist rejim" ve "kuduz köpek" olarak adlandırdı.

İsrail'e verilen karşılığın daha hafif bir ceza olduğunu, ancak İran’ın İsrail'in işlediği suçlara karşı her türlü görevini yerine getireceğini söyledi.

Hamaney'in 4 yıl sonra verdiği cuma hutbesi, Gazze'deki İsrail-Hamas savaşının birinci yıl dönümünden sadece birkaç gün önce gerçekleşmesi dikkat çekti.  Hamaney'in mesajı, özellikle İran’ın Hizbullah ve Filistin direnişine verdiği desteği teyit eder nitelikteydi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in sözlerinin ne olacağı merak edilirken binlerce kişinin cami etrafını doldurduğu da görüldü. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa