Lübnan'dan göç dalgası iddialarına yanıt

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Lübnan'dan göç dalgası iddiaları ilgili yaptığı açıklamada yayınlanan fotoğrafların asılsız olduğunu bildirdi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 12:38
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 13:24
Lübnan'dan göç dalgası iddialarına yanıt
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İsrail, 7 Ekim 2023 yılında başlattığı saldırına devam ediyor. 1 yılın tamamlanacağı bugünlerde Orta Doğu'da şiddet her geçen gün artıyor.

Gerilimin hızla tırmandığı bölgede  İsrail ve Lübnan arasındaki çatışmalar son günlerde yoğunlaştı. 27 Eylül’de İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, Hizbullah’ın merkezi olarak bilinen Dahiye bölgesine yönelik kapsamlı bir hava saldırısı düzenledi. 

Saldırıda, Amerikan destekli sığınak delici bombalar kullanılarak Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah’ın bulunduğu yer hedef alındı ve Nasrallah öldürüldü.

İsrail, ardından İran'a saldırdı. İran ise başta Tel Aviv olmak üzere çok sayıda noktaya füze attı. Karşılıklı misillemelerin yapılmasının ardından sert ifadeler tansiyonu daha yükseltti, taraflar geri adım atmayacaklarını söyledi.

Diğer yandan ateş çemberinin en fazla yaşandığı Lübnan'da ise halk sığınacak yer arıyor. İsrail, saldırılarının hedefi olmak istemeyen Lübnanlılar, tampon bölgelere hareket ediyor. 

Lübnan içerisinde yaşanan göç dalgası sosyal kesimde ise infial yarattı. Nedeni ise savaştan kaçanların Türkiye'ye göç ettiği haberi olması.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Lübnan'dan göç dalgası ile yanıt verdi.  Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yayınlanan fotoğrafların asılsız olduğunu bildirdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin, Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un, 8-10 Eylül'de Güneydoğu Asya turu kapsamında Doğu Timor’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında kaydedildiği tespit edildiği belirtildi. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa