Rojin’i arama çalışmaları 7. gününde

Van'da kaybolan ve bir daha haber alınamayan genç üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmalarında yedinci güne girildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 12:40
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 13:03
Rojin’i arama çalışmaları 7. gününde
AA
Kaynak AA

Van'da kayıp üniversite öğrencisi için arama çalışmaları sürüyor

Van'da 27 Eylül'den bu yana haber alınamayan genç üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i bulabilmek için başlatılan arama çalışmaları 7'nci gününde de sürüyor. Çakıl taşı toplamak için Van Gölü sahiline gittiği belirtilen Kabaiş'ten hala bir iz bulunamadı.

Gölde ve kıyıda aramalar yoğunlaştı

YYÜ (Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi) Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi olan Kabaiş'in kaybolmasının ardından hem kıyıda hem de gölde aramalar sürüyor. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri gölün derinliklerini tarıyor.

Su altı görüntüleme cihazları kullanılıyor

Arama çalışmaları kapsamında AFAD ve Van Büyükşehir Belediyesi dalgıç ekipleri, su altı görüntüleme cihazlarıyla gölün derinliklerini tarıyor. Ayrıca Çanakkale'den gönderilen yandan taramalı sonar cihazı da kullanılarak çevredeki her yer kontrol ediliyor.

Ekipler metruk yapılarda da arama yapıyor

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi), PAK (Polis Arama ve Kurtarma), Yunus ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama kurtarma ekipleri, sahilde ve çevredeki metruk yapılarda aramalar gerçekleştiriyor. Güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

Aile endişeli bekleyişini sürdürüyor

Kabaiş’in ailesi ve yakınları, arama çalışmalarının yürütüldüğü sahil bölgesinde endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Arama çalışmaları tüm ekiplerin koordinasyonuyla devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa