Kuzey Kore'den Güney Kore'ye ABD nükleer tehdidi

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un, Güney Kore, ABD’ye fazla güvenirse nükleer silah kullanmak zorunda kalacaklarını söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 13:13
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 13:34
Kuzey Kore'den Güney Kore'ye ABD nükleer tehdidi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Güney Kore'nin ABD ile ittifakına tepki olarak, ülkesine yönelik herhangi bir saldırı girişimi olması halinde nükleer silahlar dahil her türlü saldırı aracını kullanacağını açıkladı. Bu açıklamalar, Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki tansiyonun arttığı bir dönemde yapıldı.

Kim, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un Kuzey Kore rejiminin sonunu getirme söylemini küçümseyerek, dünyanın bu tür söylemlerle alay ettiğini belirtti. Kuzey Kore'nin nükleer güç olma kapasitesini artık geri dönülemez şekilde güvence altına aldığını vurgulayan Kim, ülkesinin askeri gücünü geliştirmenin, ülkenin savunmasının ve düşmanların kontrol altında tutulmasının tek garantisi olduğunu söyledi.

Kim Jong-Un’un bu açıklamaları, Güney Kore’nin Silahlı Kuvvetler Günü’nün hemen ardından geldi. Güney Kore lideri Yoon Suk Yeol, bu törende Kuzey Kore'nin provokasyonlarına sert yanıt verileceğini ve nükleer silah kullanımının Kuzey Kore rejiminin sonu olacağı uyarısında bulunmuştu. Yoon, Kuzey Kore’nin nükleer silah kullanma girişiminde bulunması halinde, Güney Kore ve ABD ittifakı tarafından ezici bir yanıtla karşılaşacaklarını ifade etti.

Bu karşılıklı tehditler, iki Kore arasındaki askeri ve diplomatik gerilimin boyutlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye çöp dolu balonlar göndermesi gibi küçük çaplı provokasyonlar dahi, bu iki ülke arasında büyük bir krize dönüşebiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa