Erciyes'in 2300 rakımındaki kortlarda tenisçi yetiştirilecek!

Erciyes AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Hamdi Elcuman, "Erciyes'i sporun ve yüksek irtifanın merkezi yapmak istiyoruz" dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 13:39
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 14:03
Erciyes'in 2300 rakımındaki kortlarda tenisçi yetiştirilecek!
AA
Kaynak AA

Erciyes Dağı’nda tenis kortları hizmete giriyor

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı, yüksek irtifa kamp merkeziyle de adından söz ettiriyor. Yakında açılacak olan 12 tenis kortu ile bu merkez, tenisseverleri de ağırlayacak.

Erciyes yaz sporlarıyla da öne çıkıyor

Kış turizmiyle tanınan Erciyes’te, yaz sporları için yapılan yatırımlar da hızla devam ediyor. Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes’i dört mevsim tercih edilen bir spor merkezi yapmak için çalıştığını belirtti.

Olimpik tesisler inşa ediliyor

Elcuman, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde olimpik yüzme havuzu, fitness salonu ve 8 futbol sahası bulunduğunu, yakında bir atletizm pistinin de yapılacağını söyledi. Bunun yanı sıra, 12 tenis kortunun yapımının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Avrupa'nın en yüksek rakımlı tenis kortu

Erciyes’te inşa edilen bu tesisin, Avrupa ve Orta Doğu’nun en yüksek rakımlı tenis kortu olma özelliğini taşıdığını belirten Elcuman, burada düzenlenecek uluslararası turnuvalarla çok sayıda milli sporcunun yetişeceğini ifade etti.

Koçak: "500 sporcuyla açılış yapacağız"

Tesisin işletmecisi Ali Koçak ise, Antalya’da kış aylarında düzenledikleri tenis etkinliklerini yaz aylarında da sürdürebilmek için Erciyes’i tercih ettiklerini açıkladı. Koçak, tesisin açılışının uluslararası bir organizasyonla yapılacağını ve 500 sporcunun katılacağını belirtti.

Erciyes'te uluslararası turnuvalar düzenlenecek

Koçak, Antalya’nın yaz aylarında çok sıcak olması nedeniyle sporcuların daha serin bir ortamda antrenman yapabilmeleri için Erciyes’in ideal bir yer olduğunu söyledi. Burada yapılacak turnuvalarla sporcuların puan toplayabileceğini ve yurt dışına gitmek zorunda kalmayacaklarını ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa