Bir Baba Hamlet oyunu, Ankara'ya geliyor

Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu'nun seyirci karşısına çıktığı "Bir Baba Hamlet" oyunu, 17 Ekim'de Ankara'da sahnelenecek.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 13:51
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 14:31
Bir Baba Hamlet oyunu, Ankara'ya geliyor
Hakan Öksüz Editör

Yazar Sebastian Seidel'in kaleminden çıkan "Bir Baba Hamlet" oyunu Ankara'ya geliyor. Tiyatro tutkunlarının heyecanla beklediği oyunu Emrah Eren yönetti. 

Çevirisini Yücel Erten'ın yaptığı "Bir Baba Hamlet", Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu'nun usta işi performansıyla sahneye konulacak.

Bir Baba Hamlet, Ankara'da nerede sahnelenecek?

"Bir Baba Hamlet" oyunu, 17 Ekim Çarşamba günü Ankara MEB Şura Salonu'nda sahneye konulacak. Saat 20.00'de başlayacak oyunun biletleri 700 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. İki perdelik oyunun 120 dakika süreceği bildirildi.

Oyunun konusu

Sebastian Seidel'in özgün metni, Yücel Erten'in usta çevirisiyle buluşarak Bir Baba Hamlet adıyla seyirciyle buluşuyor. İki cesur tiyatro oyuncusu, hayallerini sahneye taşımak için Shakespeare'in en bilinen eseri olan Hamlet'i seçer. Bu iddialı girişim, sahnede trajikomik bir hal alır. 

Oyunculardan biri, Shakespeare uzmanı olduğunu sanan ama yeteneklerini tam olarak sergileyemeyen yarım porsiyon bir aktör; diğeri ise sürekli müzikallerden bahseden, şarkı söyleme hevesine kapılmış bir şaşkındır. 

İkili, klasik bir Hamlet sahnesi hayal ederken, ortaya çıkan tablo bambaşka olur ve Bir Baba Hamlet adını alır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa