İşte KDC'de alabora olan teknedeki 78 yolcunun ölüm anı

KDC’de (Kongo Demokratik Cumhuriyeti) alabora olan teknede 78 kişi ölmüştü. 278 yolculu teknenin alabora anı ortaya çıktı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 14:06
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 14:52
AA
Kaynak AA

Kongo'da tekne faciası: 78 ölü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Kuzey Kivu eyaletinde bulunan Kivu Gölü'nde meydana gelen tekne kazasında 78 kişi hayatını kaybetti. Teknenin kapasitesinin üzerinde yolcu taşıdığı bildirildi.

278 yolcu taşıyan tekne alabora oldu

Kongo'nun Kuzey Kivu eyaletine bağlı Goma'daki Kituku limanından hareket eden ve 278 yolcusu bulunan bir tekne, Kivu Gölü'nde alabora oldu. Yerel basına göre, kapasitesinin çok üzerinde yolcu taşıyan teknenin batması sonucu 78 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Tekne kazasının ardından bölgedeki arama kurtarma ekipleri çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Yetkililer, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve olayın nedenlerinin araştırıldığını belirtti.

Ulaşımda göller ve nehirler kullanılıyor

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yeterli asfalt yol bulunmaması nedeniyle ulaşım genellikle nehirler ve göller aracılığıyla sağlanıyor. Bu tür kazalar, özellikle yağışların yoğun olduğu dönemlerde sıkça yaşanıyor.

Bakım eksikliği ve kapasite aşımı kazaların başlıca nedenleri

Kazaların başlıca sebepleri arasında teknelerin bakımsızlığı ve kapasitesinin üzerinde yolcu ve yük taşınması gösteriliyor. Ülkede daha önce de benzer kazalar yaşanmış, Haziran 2024'te başkent Kinşasa'da meydana gelen bir başka tekne kazasında 80 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa