Santa Maria Kilisesi saldırısında iddianame kabul edildi...

İstanbul Sarıyer’de bir kişinin yaşamını yitirdiği Santa Maria Kilisesi saldırısına dair iddianame kabul edildi. İddianamede 349 yıl hapis talebi var…

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 14:31
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 15:42
Santa Maria Kilisesi saldırısında iddianame kabul edildi...
AA
Kaynak AA

Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırı davasında iddianame kabul edildi

İstanbul Sarıyer'de bir kişinin hayatını kaybettiği Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırıyla ilgili iddianame, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Saldırıya karışan 43 sanık hakkında çeşitli suçlardan ağır cezalar talep ediliyor.

7 yıl 6 ay ile 349 yıl arasında cezalar istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, 31’i tutuklu toplam 43 sanık için hazırlanan iddianame tamamlandı. Sanıklar, 7 yıl 6 aydan başlayarak 349 yıl 6 aya kadar değişen hapis cezaları ile yargılanacak.

İddianame eksikler nedeniyle reddedilmişti

Daha önce hazırlanan iddianame, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle reddedilmişti. Eksikliklerin giderilmesinin ardından hazırlanan yeni iddianame kabul edildi ve sanıkların yargılanması için süreç başladı.

Hayatını kaybeden Tuncer Cihan "maktul" olarak yer aldı

Saldırıda yaşamını yitiren Tuncer Cihan, iddianamede "maktul" olarak yer alırken, Santa Maria Kilisesi rahibi Anton Bulai ve diğer 10 kişi de "müşteki" sıfatıyla dosyada bulunuyor.

Saldırıyı gerçekleştirenler ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanacak

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen tutuklu sanıklar David Tanduev, Amirjon Kholiqov ve onlarla bağlantılı olduğu tespit edilen Edelkhan Inazhaev ile Zharaidat Esmurzieva hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü üyeliği", "tasarlayarak kasten öldürme", "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" ve "ateşli silah bulundurma" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile toplam 349 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

20 sanık için benzer cezalar talep ediliyor

İddianamede, 20 sanığın da aynı suçlardan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 345 yıl hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Ayrıca Edelkhan Inazhaev, "resmi belgede sahtecilik" suçundan da 7 yıl 6 aya kadar hapisle yargılanacak.

18 sanık DEAŞ üyeliğinden yargılanacak

18 sanık ise sadece DEAŞ'a üye olmak suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya. Toplantılarda yer aldığı iddia edilen Viskhan Soltamatov hakkında ise "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olma", "tasarlayarak kasten öldürme" suçlarından 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 349 yıl 6 ay hapis cezası talep edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa