İngiliz ekibi, Kerem Aktürkoğlu için 40 milyon euroyu gözden çıkardı

Kerem Aktürkoğlu'nu radarına alan Manchester United'ın tam 40 milyon euroyu gözden çıkardığı öğrenildi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 14:44
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 15:04
İngiliz ekibi, Kerem Aktürkoğlu için 40 milyon euroyu gözden çıkardı
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Kerem Aktürkoğlu, kariyerinde yaptığı büyük çıkış ile dikkatleri üzerine çeken bir futbolcu olarak adını Avrupa'da duyurmaya devam ediyor. 3. Lig'den Galatasaray'a transfer olduktan sonra dört sezon boyunca sarı-kırmızılı formayı giyen Aktürkoğlu, bu süreçte takımın kaptanlığına kadar yükseldi ve milli takımın da vazgeçilmez isimlerinden biri oldu.

Fakat sezon başında oynanan ve Beşiktaş'a 5-0 kaybedilen Süper Kupa finalinde devre arasında oyundan alınması ve teknik direktör Okan Buruk ile tartıştığı iddiaları sonrası kaptanlık görevi elinden alındı.

Kariyerine Benfica'da devam etme kararı aldı

Bu gelişmelerin ardından Galatasaray'dan ayrılmayı planlayan Aktürkoğlu, Spartak Moskova'nın teklifini geri çevirerek kariyerine Benfica'da devam etme kararı aldı. Bu transferden Galatasaray, 12 milyon euro bonservis kazancı sağladı.

Benfica formasıyla çıktığı maçlarda etkileyici performanslar sergileyen Aktürkoğlu, Portekizli taraftarların büyük beğenisini kazandı ve takımın önemli isimlerinden biri haline geldi.

Avrupa'nın büyük kulüplerinin radarına girdi

Şampiyonlar Ligi'nde Kızılyıldız ve Atletico Madrid maçlarında attığı gollerle dikkat çeken Aktürkoğlu, Avrupa'nın büyük kulüplerinin radarına girdi. İspanyol basınında yer alan haberlere göre, Manchester United'ın Kerem için 40 milyon euroyu gözden çıkardığı belirtiliyor. Bu transferin gerçekleşmesi durumunda Galatasaray da sonraki satıştan yüzde 10'luk pay sayesinde kasasına 4 milyon euro daha koyacak.

Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'daki performansı, onu sadece Portekiz'de değil, dünya futbolunda da önemli bir oyuncu haline getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa