Dikkat çeken uyarı: AB, 6-8 yıl içinde Rusya ile savaşa hazır olmalı!

Eski Litvanya Başbakanı Andrius Kubilius, AB'nin 10 yıldan az bir süre içinde Rusya ile savaşa hazır olması gerektiğini dile getirdi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 15:22
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 16:07
Dikkat çeken uyarı: AB, 6-8 yıl içinde Rusya ile savaşa hazır olmalı!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

AB (Avrupa Birliği) Savunma Komiserliği görevine aday olan eski Litvanya Başbakanı Andrius Kubilius, AB'nin 6 ila 8 yıl içinde Rusya ile savaşa hazır olması gerektiği konusunda uyardı.

Kubilius, AB'nin gelecekte Rusya ile muhtemel bir çatışma için askeri kapasitesini artırması gerektiğini ifade etti.  

"Silah ve mühimmat üretimi artırılmalı"

Bloomberg'in haberine göre; Kubilius, Rusya ile 6 ila 8 ay içinde olası bir çatışmayı öngörerek AB'nin silah ve mühimmat stoklarını yenilemek için üretimi artırması gerektiğini vurguladı.

Bloomberg, Kubilius'un "Avrupa Komisyonu üyeliğine aday gösterilmesinin ardından AB'nin endüstriyel kalkınmayı canlandırmak için gereken 500 milyar euroyu toplamak üzere ortak tahvil ihraç etmeyi düşünmesi gerektiğini" söylediğini kaydetti.

Kubilius, ayrıca AB için zorunlu mühimmat stokları oluşturulması fikrini de ortaya attı.

17 Eylül'de Litvanya temsilcisi ve Ukrayna'nın dostu Andrius Kubilius, "Savunma ve Uzaydan Sorumlu Yeni Komisyon Üyesi" pozisyonuna aday olarak seçildi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kubilius'un "hem savunma birliğini geliştirmek hem de AB'nin yatırım ve sanayi kabiliyetlerini güçlendirmek" için çalışacağını belirtti.

AB Savunma Komiserliği makamı AB'de ilk kez tanıtılıyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa