Garipoğlu’nun otopsisine giren savcıdan açıklama

Cem Garipoğlu, intihar mı etti, yurt dışına mı kaçtı, mezar boş muydu? Garipoğlu'nun otopsisine giren savcı ve doktor 10 yıl sonra açıklamalarda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 15:24
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 16:22
Garipoğlu’nun otopsisine giren savcıdan açıklama
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu ile ilgili 10 yıldır iddialar ortaya atıldı.

Öldü mü kaçırıldı mı sorusu akıllarda yıllardır yer ederken  Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabulut ailesinin talebi üzerine mezarın açılmasına karar verdi.

Garipoğlu'nun 2014 yılında intihar ettiğine dair resmi açıklamanın ardından, öldüğüne dair şüpheler devam etmesi sonrası Garipoğlu’nun mezarı dün açıldı.   Cem Garipoğlu'nun mezarı 10 yıl sonra açılarak incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

"Kefen ve bez yoktu"

Mezar açma işlemi sırasında güvenlik önlemleri alındı, havadan görüntü alınmasını önlemek için drone savar kullanıldı. Avukat Rezan Epözdemir, cesedin üzerinde kefen veya bez bulunmadığını, kemiklerin dağınık halde olduğunu belirtti. Yapılacak DNA incelemeleriyle, Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediği ya da başka bir kişinin mi mezara defnedildiği sorusuna yanıt aranacak.


"Garipoğlu ailesi örnek verecek"

Bu süreçte Garipoğlu ailesinin erkek bireylerinin DNA örneklerinin alınması talep edildi ve DNA karşılaştırmalarının yapılması bekleniyor. Mezar açma işlemi, kamuoyunda Garipoğlu'nun cezaevinde gerçekten intihar edip etmediği konusundaki şüpheleri giderecek. 

Savcı ve doktordan açıklama

Mezardaki cesedin Garipoğlu’na ait olup olmadığı, yapılacak incelemenin ardından netlik kazanması beklenirken  Garipoğlu’nun intihar ettiği dönemde görev yapan doktor ve savcıdan merak edilen konuya dair açıklama geldi. 

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsiye giren Doktor Sermet Koç, Garipoğlu’nun kimliğinin doğrulandığını vurgulayarak otopside Cem Garipoğlu’nun başına poşet geçirip, kendini havasız bırakarak bayıldığını ve ölümün de böyle gerçekleştiğini söyledi.

Şüpheli ölüme ilişkin dönemin Silivri Cezaevi’nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Metin Arda ise intihardan 10 yıl sonra benzer açıklamalarda bulundu. 

Sabah sayımında personelin Cem Garipoğlu’nun fark edildiğini belirten eski savcı,  Garipoğlu’nun ellerinin serbest halde olduğunu, havasız kalarak intihar ettiğini ifade etti. 

Sözlerine devam eden  Cumhuriyet Savcısı Metin Arda, hücrenin penceresinde de ip kalıntılarının olduğuna dikkat çekti. Önce iple denemek istediğinin altını çizdi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa