Mazhar Alanson'un acı günü: Kızı Eda Alanson yaşamını yitirdi

Ünlü şarkıcı Mazhar Alanson'un kızı Eda Alanson'un 50 yaşında yaşamını yitirdiği öğrenildi. Alanson, kızının vefat haberi ile sarsıldı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 15:47
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 16:42
Mazhar Alanson'un acı günü: Kızı Eda Alanson yaşamını yitirdi
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

MFÖ (Mazhar-Fuat-Özkan) grubunun solisti Mazhar Alanson, kızı Eda Alanson'un vefat haberi ile sarsıldı. Ünlü şarkıcının Hale Alanson ile evliliğinden olan kızı Eda Alanson'un 50 yaşındayken yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Eda Alanson'un, ani hastalığı sebebiyle Ankara'da bulunan özel bir hastanede bir süredir tedavi altında olduğu belirtildi.

Eda Alanson'un hem metin yazarlığı hem de gazetecilik yaptığı biliniyordu.

Mazhar Alanson, 2009 yılında gösterime giren "Kirpi" adlı sinema filminde kızı Eda Alanson ile beraber rol almıştı. Söz konusu filmin oyuncu kadrosunun bir parçası olan Eda Alanson, aynı zamanda filmin metin yazarlığını da üstlenmişti.

1970 yılında Devlet Konservatuarı'nda tanışan Mazhar Alanson ve Hale Alanson, 1972 yılında dünyaevine girmiş ve 2002 yılına dek evliliklerini sürdürmüşlerdi. Hale Alanson, 2021'de hayata gözlerini yummuştu.

Dostunu da yakın zamanda kaybetmişti

Usta sanatçı, en son MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur'un 2023 yılındaki vefatı ile yıkılmıştı. 2013'te lenf kanseri teşhisi konulan Özkan Uğur, üç defa lens kanserini yenmiş ancak yeniden kansere yakalanması üzerine yoğun bakım servisine alınıp entübe edilmiş ve 69 yaşında hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa