Macron'un popülaritesi yerlerde sürünüyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un halktaki popülaritesi, görevi süresince “en düşük” seviyeyi gördü.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 16:22
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 16:56
Macron'un popülaritesi yerlerde sürünüyor
AA
Kaynak AA

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un popülaritesi en düşük seviyede

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un halk nezdindeki popülaritesi, göreve geldiği 2017 senesinden bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Elabe anket şirketi tarafından Les Echos gazetesi için yapılan anket sonuçlarına göre, Macron’un popülaritesi bir ayda 3 puan gerileyerek %22’ye düştü.

Macron'a güven azaldı

Ankete katılan vatandaşların %72’si, Macron’un ülkenin sorunlarıyla etkin mücadele etme konusunda kendisine güvenmediklerini belirtti. Bu oran, Fransa Cumhurbaşkanı’nın görevde olduğu dönem boyunca kaydedilen en düşük seviyeyi işaret ediyor.

Başbakan Barnier'ye güven de düştü

Macron’un popülaritesindeki düşüşe paralel olarak, bir ay önce Fransız hükümetinin başına getirilen Başbakan Michel Barnier’nin de halk nezdindeki güveni %3 oranında azaldı. Barnier’ye olan güven %28’e inerken, güvensizlik oranı ise 6 puan artarak %54’e çıktı.

Michel Barnier

Michel Barnier

Michel Barnier

Eski başbakanlar daha popüler

Fransa’da popülaritesi en yüksek siyasetçiler arasında, Macron’un eski başbakanları Gabriel Attal ve Edouard Philippe yer alıyor. Philippe ve Attal, Macron’a kıyasla halkın daha fazla desteğini almış durumda.

Edouard Philippe

Gabriel Attal

Macron’un popülaritesi Aralık 2018’den daha düşük

Ankette, Macron’un popülaritesinin, 2018 yılında sarı yeleklilerin düzenlediği geniş çaplı protestolar döneminde bile %23’ün altına inmediği vurgulandı. Ancak bugün, Cumhurbaşkanı’nın popülaritesinin daha da düştüğü gözlemlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa