Merih Demiral kabul etti, Tanju Özcan heykelini dikti

Milli futbolcu Merih Demiral’ın heykelini diken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "İspanyollar boğa sevinci yapıyor, biz niye bozkurt yapamayalım?" dedi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 16:51
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 17:52
Merih Demiral kabul etti, Tanju Özcan heykelini dikti
Hakan Öksüz Editör

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2 Temmuz’da 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. 

Maçta Türkiye’nin iki golünü atan Merih Demiral, karşılaşmanın ardından yaptığı ‘Bozkurt’ işaretiyle tribünleri selamladı. 

UEFA, bu sembolü siyasi bir içerik taşıdığı gerekçesiyle değerlendirerek Merih Demiral’a iki maçlık ceza verdi.

Merih Demiral'a heykel sözü

Cezanın kamuoyunda yankı uyandırmasının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Merih Demiral’ın heykelini dikme sözü vermişti. 

Özcan, yaptığı açıklamada, "Merih Demiral’dan izin aldık. Kendisinin çok mutlu olduğunu ve heykelinin dikilmesinden memnuniyet duyacağını bizlerle paylaştı” diyerek, bu vaadini yerine getirdiklerini ifade etti.

Heykel törenle açıldı

Merih Demiral’ın ‘Bozkurt’ işareti yapan heykeli, Bolu'nun Karaçayır Mahallesi'nde yeni bir kavşağa dikildi ve törenle açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yanı sıra davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Özcan, açılışta yaptığı konuşmada, "Biz gerçek Türk milliyetçileriyiz. Etnik değil, üst kimlik milliyetçisiyiz. Bozkurt simgesi Türk dünyasının bir sembolüdür ve hiçbir siyasi partinin tekeline girmemelidir" ifadelerine yer verdi.

Siyasi sembol tartışmaları

Tanju Özcan’ın konuşmasında, Bozkurt işaretinin siyasi bir sembol olmaktan çıkması gerektiğini vurgulaması dikkat çekti. 

Özcan, "Bozkurt işaretinin, sadece bir partinin değil, Türk dünyasının ortak simgesi olduğunu kabul etmeliyiz" diyerek konunun siyasi boyutuna değindi.

"İspanyollar boğa sevinci yapıyor, biz niye bozkurt yapamayalım?"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa