İspanya'dan Gazze ve Lübnan çağrısı geldi: Acil ateşkes!

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail'in saldırdığı Gazze ve Lübnan'da acil ateşkes sağlanması için çağrıda bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 17:00
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 17:32
İspanya'dan Gazze ve Lübnan çağrısı geldi: Acil ateşkes!
AA
Kaynak AA

İsrail'in Gazze ve Lübnan'da kanlı saldırıları bitmiyor. Kadın çocuk demeden sivilleri öldüren İsrail'e dünyadan tepki gelmeye devam ediyor. İsrail'in saldırılarına son tepki ise İspanya'dan geldi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Orta Doğu'da geniş çaplı bir bölgesel savaşın önlenmesinin şu anda en öncelikli konu olduğunu vurgulayarak acilen bir ateşkes sağlanması için tüm tarafların harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

"İsrail, bölgeyi topyekûn bir savaşa yaklaştırıyor"

Meclis Dış İlişkiler Komisyonunda konuya dair açıklamada bulunan Albares, savaşın artık sona ermesi gerektiğini ifade etti. Albares, Gazze ve Lübnan'da derhal ateşkes sağlanması için çağrıda bulundu.

Albares, İsrail tarafından Lübnan'a düzenlenen saldırıların bölgede gerginliği iyice artırdığını belirterek bu saldırıların bölgeyi topyekûn bir savaşa yaklaştırdığı konusunda uyardı.

"Sivillerin hayatlarına saygı gösterilmeli"

İsrail’in egemen ve bağımsız bir ülke olan Lübnan’a saldırılarının uluslararası insancıl hukukun önemini yeniden hatırlattığını ifade eden Albares, Batı Şeria ve Lübnan'da son dönemlerde ölüm oranlarının rekor seviyelere ulaştığını dile getirdi.

Albares, bütün tarafların sivillerin hayatlarına saygı göstermesi ve insan haklarının temel ilkelerine bağlı kalması gerektiğini vurguladı.

"Savaşı engellemekten daha önemli bir mesele yok"

Şu anda Orta Doğu'da topyekûn bir savaşı engellemekten daha önemli bir mesele olmadığını yineleyen Albares, acil ateşkes sağlanması için herkesin çaba harcamasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Albares, İspanya'nın daima şiddeti kınadığını ve yalnızca İsrail’e değil, Hamas, İran ve bölgede bulunan diğer aktörlere de uyarılarda bulunduğunu belirtti. Ayrıca, İspanya'nın Lübnan’a 1,5 ton ilaç ve acil tıbbi malzeme gönderdiğini açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa