Hizbullah'ın iletişim sistemi sorumlusunun öldürüldüğü iddia edildi

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın iletişim sistemi sorumlusu Muhammed Reşid Sıkafi'yi öldürdüğünü iddia etti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 17:54
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 18:07
Hizbullah'ın iletişim sistemi sorumlusunun öldürüldüğü iddia edildi
AA
Kaynak AA

İsrail'in Beyrut'a gerçekleştirdiği hava saldırısında, Hizbullah'ın iletişim sistemlerinden sorumlu komutanı olduğu iddia edilen Ali Sıkafi’nin öldüğü ileri sürüldü.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Sıkafi’nin 2000 yılından bu yana Hizbullah'ın iletişim sistemiyle ilgilendiği ve örgütün önde gelen komutanlarından biri olduğu belirtildi. Ayrıca, Hizbullah içindeki bilgi akışının ve iletişimin sağlanmasında kritik bir rol oynadığı ifade edildi. Sıkafi’nin, üst düzey Hizbullah liderleriyle yakın ilişkilerinin bulunduğu da iddialar arasında yer aldı.

Ancak Hizbullah, konuya dair henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Lübnan'da 1411 kişi hayatını kaybetti

İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalar, bölgedeki tansiyonu yükseltiyor. İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney şehirlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yoğun hava saldırıları düzenledi. Lübnan makamlarının verilerine göre, Hizbullah’a ait iletişim cihazlarının hedef alındığı 17 Eylül'den itibaren, saldırılar nedeniyle 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplamda 1411 kişi yaşamını yitirdi.

Hizbullah'ın misillemeleri devam ediyor

İsrail'in 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlediği saldırılarda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğü iddia edilmişti. Bu olayın ardından Hizbullah, İsrail’e yönelik roket ve füze saldırılarıyla karşılık verdi. İsrail ordusunun üslerinin hedef alındığı bu saldırılarda, büyük hasar rapor edilmedi.

İsrail'in bombardımanları nedeniyle Lübnan içerisinde kitlesel göç hareketleri de başladı. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelere doğru yoğun bir göç yaşanırken, on binlerce kişi de Suriye’ye kaçmak zorunda kaldı.

Saldırılarla birlikte bölgede insanlık krizi derinleşiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa