İşte Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde konuşulan o 3 başlık!

Dün gerçekleşen sürpriz Erdoğan Bahçeli görüşmesinin detayları belli oldu: İsrail’in Lübnan’a saldırıları, Meclis’teki yeni dönem ve sivil anayasa

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 18:37
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 19:20
İşte Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde konuşulan o 3 başlık!
EK
Esra Koçak Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Çayyolu’ndaki konutunda ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, Meclis'in yeni dönem çalışmaları, sivil anayasa ve Ortadoğu’daki gelişmeler ele alındı. Ayrıca, iki lider ekonomik durumu da masaya yatırdı.

Ziyaretin detayları

Erdoğan’ın aracı saat 14.00’te Bahçeli’nin konutuna ulaştı. İki liderin gündeminde yer almayan bu sürpriz zirve, Bahçeli’nin Beytepe’deki evinde gerçekleştirildi. Samimi bir selamlaşmanın ardından Bahçeli'nin evine geçen Erdoğan ve Bahçeli’nin toplantısı yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin sonunda Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıya kadar uğurladı.

Ana Gündem: Yeni Anayasa ve Meclis'in yeni dönemi

Hürriyet'ten Ebru Karatosun'un aktardığına göre, görüşmenin en önemli başlıklarından biri, Türkiye’nin sivil anayasa çalışmalarıydı. Erdoğan ve Bahçeli, Meclis'in yeni yasama döneminde ele alınacak önemli konuları değerlendirdi. Özellikle anayasa değişikliği konusunda iki lider, atılması gereken adımları görüştü. Meclis’teki yeni dönem çalışmalarının da ele alındığı zirvede, Bahçeli’nin Meclis açılışında Demokratik Emek Partisi (DEM Parti) milletvekilleriyle tokalaşması ve yaptığı "Dünyada barış isterken, kendi ülkemizde de barışı sağlamak gerek" açıklaması da konuşuldu.

Ortadoğu ve İsrail-Lübnan gerilimi

Görüşmenin bir diğer önemli başlığı Ortadoğu’daki son gelişmeler oldu. İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılar ve bu bağlamda İran’ın İsrail’e yönelik hamleleri detaylı bir şekilde değerlendirildi. Erdoğan’ın, Ortadoğu’da yaşanan bu gerilimler ve Türkiye’nin bölgedeki tutumu hakkında Bahçeli ile fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Ekonomik gelişmeler de gündemdeydi

Erdoğan ve Bahçeli arasındaki zirvede ekonomik gelişmelere de değinildi. İki lider, enflasyon ve hayat pahalılığına karşı yürütülen mücadelenin tavizsiz bir şekilde sürdürüleceğinin altını çizdi. Ekonomik reformlar ve vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek için atılacak adımların görüşmede öne çıktığı ifade edildi.

Toplantının ardından iki liderin, önümüzdeki dönemde hem iç hem de dış politikada atılacak adımlar konusunda ortak bir tavır geliştirdiği kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa