Seçil Erzan’ın 4 ayrı davası, ana davayla birleştirildi

Yüksek karlı özel fon vaadiyle pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan hakkında açılan dava dosyaları birleştirildi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 19:18
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 19:33
Seçil Erzan’ın 4 ayrı davası, ana davayla birleştirildi
EK
Esra Koçak Editör

Yüksek getirili gizli fon vaadiyle aralarında tanınmış futbolcuların da bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen eski banka müdürü Seçil Erzan, hakkında açılan 4 yeni dava kapsamında bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı öne sürülen Erzan, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmalarda savunma yaptı. Dava kapsamında ünlü futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi isimlerin de mağdurlar arasında olduğu iddia ediliyor.

 "Toplamda 2 milyon 230 bin Dolar para verdi, 635 bin Dolar faiz aldı"

Seçil Erzan’ın müşteki Atilla Baltaş’a yönelik eylemleri nedeniyle görülen davada, sanık Erzan savunma yaptı. Erzan, Baltaş'ı dolandırmadığını iddia ederek, “Atilla Baltaş’tan 2020 yılında 250 bin dolar borç aldım ve faiziyle 650 bin dolar olarak geri ödedim. Daha sonra Baltaş bana toplamda 2 milyon 230 bin dolar verdi ve kendisi benden 635 bin dolar faiz aldı” dedi.

"Çantada çip vardı" iddiası

Erzan, savunmasında çanta içinde para taşıdığına dair iddialara da değinerek, bir seferinde Semih Kaya’nın çantada çip olduğunu söylediğini ve bankanın bunu koyduğunu düşündüğünü belirtti. Çantayla Atilla Baltaş’a para verdiğini ifade eden Erzan, Baltaş’ın ise bu durumu “çocuklar karıştırmıştır” diyerek geçiştirdiğini aktardı.

Müşteki Baltaş: "Fatih Hoca fondan para çekti"

Müşteki Atilla Baltaş, savunmasında hayatı boyunca faize para yatırmadığını ve Seçil Erzan’a olan güveni nedeniyle kendisine 2,5 milyon dolar verdiğini söyledi. Baltaş, “Seçil bana, Fatih Terim’in fondan para çektiğini ve bu parayı tamamlaması gerektiğini söyledi. Ben de ona para verdim, ama zararım 5 milyon 420 bin dolardır” dedi. Bu açıklamalar üzerine sinirlenen Erzan, Baltaş’ın yalan söylediğini iddia ederek mahkemede bağırdı.

"Merve 900 Bin Dolar, Tanın 500 Bin Dolar aldı"

Diğer davalarda müştekiler Tanın Yılmaz ve Merve Yılmaz’a yönelik eylemlerle ilgili savunma yapan Erzan, her iki kişinin de kendisinden alacakları olmadığını savundu. Müştekilerin, paralarını kendisine değerlendirmesi için verdiklerini ve Merve Yılmaz’ın 900 bin dolar, Tanın Yılmaz’ın ise 500 bin dolardan fazla para aldığını belirtti.

"Fatih Terim'in yönlendirmesiyle geldi"

Dördüncü davada, müştekiler Ömer Kahraman, Volkan Bahçekapılı ve Mert Zeydanlı ile müşteki sanık Nur Erkasap’a yönelik suçlamalara yanıt veren Erzan, Nur Erkasap’ın Fatih Terim’in yönlendirmesiyle kendisine geldiğini söyledi. Fatih Terim’in kendisini arayarak, Nur Erkasap için de kazanç sağlamasını istediğini belirtti. Erzan, ayrıca Volkan Bahçekapılı’nın paralarını kendisine bıraktığını ve Nur Erkasap’ın senet imzaladığını dile getirdi.

Müşteki sanık Erkasap: "Fatih Terim Fonu olduğunu basından öğrendim"

Nur Erkasap ise savunmasında, Seçil Erzan’a güvenerek 500 bin dolar verdiğini ve ara ara ödemeler aldığını ifade etti. Erkasap, Seçil’in kendisine bir fon açığının kapatılması gerektiğini söylediğini, ancak Fatih Terim fonu olduğunu basından öğrendiğini belirtti.

Davalar birleştirildi

Mahkeme, görülen 4 davanın ana dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verdi. Ana dava ise 15 Kasım tarihinde İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa