Terör örgütü PKK'ya ait patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirildi

Elazığ'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çok sayıda patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 20:10
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 20:37
Terör örgütü PKK'ya ait patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirildi
AA
Kaynak AA

Elazığ’ın Palu ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Elazığ Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Burgudere köyü kırsalında gerçekleştirdiği "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı İbrahim Karataş-11 Operasyonu" kapsamında önemli bulgulara ulaşıldığı belirtildi.

Çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi 

Operasyon sırasında, bölücü terör örgütü PKK mensuplarının geçmiş yıllarda kullandığı değerlendirilen bir sığınak tespit edildi. Güvenlik güçleri tarafından sığınakta yapılan aramalarda, 20 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, 100 metre elektrik kablosu ve 4'lü pil bloğu bulundu. Ayrıca, teröristlerin uzun süre sığınakta barınmalarını sağlayacak çok sayıda yaşam malzemesi de ele geçirildi.

Ele geçirilen patlayıcı maddeler ve diğer malzemeler, güvenlik güçleri tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi. Valilik açıklamasında, bölgedeki terör örgütü unsurlarına yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, bölgede güvenliği sağlamak amacıyla düzenlediği operasyonlarla teröristlerin lojistik altyapılarına darbe vurmaya devam ettiği ifade edildi.


Bölgedeki güvenlik operasyonları, terör örgütünün faaliyetlerini sonlandırmayı hedeflerken, halkın can ve mal güvenliğini koruma çalışmalarına da hız kesmeden devam ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa