İstanbul'da iki cinayet ve intihar olayına yayın yasağı getirildi

İstanbul'da bir kişinin iki ayrı ilçede iki kadını öldürdükten sonra intihar ettiği olaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 21:26
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 21:26
İstanbul'da iki cinayet ve intihar olayına yayın yasağı getirildi
AA
Kaynak AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih'teki surlardan atlayarak intihar eden S.Ç.'nin, öncesinde Eyüpsultan ilçesindeki evinde A.H.'yi, ardından surlarda İ.U.'yu öldürdüğü olayla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak yayın yasağı talep etti.

Savcılığın yazısında, medyada yer alan haberlerin toplum sağlığı, ahlakı ve kamu düzenini olumsuz etkileyebileceği ifade edildi. Soruşturma tamamlanana kadar olayla ilgili yayın yapılmasının engellenmesini isteyen savcılık, suç işlenmesinin önlenmesi ve kamu düzeninin korunması amacıyla internet ortamındaki içeriklerin kaldırılmasını ve erişim engeli getirilmesini de talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Basın Kanunu'nun ilgili maddelerine dayanarak, soruşturma sonuçlanana kadar yayın yasağı kararı verdi. Ayrıca, olayla ilgili internet üzerindeki haberlerin içerikten çıkarılması ve bu haberlere erişim engeli getirilmesi hükmüne varıldı.

Hakimlik, kararın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığına iletilmesine ve en geç 4 saat içinde uygulanmasına karar verdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa