Sinan Ateş’in ailesinden sosyal medya kullanıcısı hakkında suç duyurusu

Sosyal medya üzerinden Saniye Ateş'e ve Sinan Ateş'e küfür eden "Fakülte Reisi" adlı sosyal medya kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 21:34
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 21:44
Sinan Ateş’in ailesinden sosyal medya kullanıcısı hakkında suç duyurusu
EK
Esra Koçak Editör

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada verilen kararlardan sonra, Ateş’in ailesi Sincan Cezaevi Kampüsü önünde bir basın açıklaması yapmıştı. Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, oğlunun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, davadan memnun olmadığını belirtmiş ve bazı kişilere yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Ancak bu açıklamanın ardından, sosyal medyada "Fakülte Reisi" isimli bir kullanıcı tarafından Saniye Ateş ve merhum Sinan Ateş'e yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapıldı. Bu durum, Ateş ailesini harekete geçirdi.

Sinan Ateş’in kardeşleri Selma Ateş Kazanç, Sevda Ateş ve annesi Saniye Ateş, hakaret içerikli bu paylaşımlar nedeniyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, paylaşımların, hem suikasta kurban giden Sinan Ateş’in manevi hatırasına hem de annesi Saniye Ateş’e hakaret etmek amacıyla yapıldığı belirtildi. Ayrıca, söz konusu kişinin sosyal medya üzerinden sistematik bir şekilde hakaret içeren söylemlerine devam ettiği vurgulandı.

Kamu davası açılması talebi

Suç duyurusunda, paylaşımları yapan şüpheli ya da şüphelilerin kimliklerinin tespit edilmesi ve hakaret suçundan cezalandırılmaları talep edildi. Aile, soruşturma açılarak bu kişilere karşı kamu davası açılması yönünde çağrıda bulundu. Olayla ilgili yasal süreç devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa