Abdülkadir Selvi erken seçim için tarih verdi

Gazeteci Abdülkadir Selvi, erken seçim tarihini açıklarken tartışmaların fitilini ateşledi. İşte Selvi'nin kaleminden erken seçim yanıtı...

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 21:36
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 22:00
Abdülkadir Selvi erken seçim için tarih verdi
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Türkiye’de siyasetin gündeminde erken seçim tartışmaları tekrar alevlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birçok defa erken seçim ihtimalini tamamen kapatmasına rağmen, AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdülkadir Selvi'nin erken seçim tarihine dair öngörüsüyle dikkatleri üzerine çekti. 

Selvi, seçimlerin 2028’e planlanmasına rağmen, erken seçimin 6 ay ya da 1 yıl öncesine çekilebileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Erken seçim tartışmalarında Selvi’nin öne çıkışı

Muhalefet partilerinin sıkça dile getirdiği erken seçim talepleri, AK Parti’ye yakın isimlerden de yankı buldu. 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, köşesinde kaleme aldığı yazıda erken seçime yönelik çarpıcı değerlendirmeler yaptı. "Cumhurbaşkanlığı seçimi kulisleri" başlıklı yazısında Selvi, “Erken seçim olabilir mi?” sorusuna yanıt verdi. Selvi beklentisinin 2028 yılına 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararının alınabileceği yönünde olduğunu söyledi.

Selvi, CHP’nin son dönemde cumhurbaşkanlığı adaylık tartışmaları ve parti içindeki gerilimler nedeniyle oy kaybetmeye başladığını belirterek, ekonomik iyileşme ve bölgesel krizlerin Erdoğan’ın tekrar güçlü bir aday haline gelmesine olanak tanıyabileceğini ifade etti. Ayrıca, bu durumun çoklu adaylı bir seçim senaryosunu da mümkün kılacağını öne sürdü.

CHP Lideri Özgür Özel’den erken seçim çağrısı

Selvi’nin erken seçim tahminlerinin ardından gözler muhalefete çevrildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, derinleşen ekonomik kriz ve hayat pahalılığının halk üzerindeki etkilerine dikkat çekerek erken seçim çağrısını yineledi. Özel, katıldığı bir televizyon programında, “Bu şartlar altında Erdoğan'ın 5 yılı tamamlaması zor görünüyor. Erken seçimin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum” diyerek, Kasım 2025’i erken seçim tarihi olarak işaret etti. Özgür Özel, ayrıca kendi adaylığı ile ilgili tartışmalara son noktayı koyarak, “Şahsi olarak herhangi bir adaylık hevesim ya da talebim yoktur” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “2028’e göre plan yapıyoruz”

Erken seçim tartışmalarına iktidar kanadından net bir yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalarda, muhalefetin erken seçim gündemini eleştirerek, “Muhalefet, kendi içindeki sorunları saklamak için bu sahte gündemleri öne sürüyor. Biz, iktidar ve ittifak olarak tüm planlarımızı 2028 seçimlerine göre yapıyoruz” demişti. Erdoğan, Türkiye’nin önünde seçimsiz geçireceği 3,5 yılın büyük fırsatlar sunduğunu ve bu süreyi ekonomide, savunmada, diplomaside önemli hedefler için kullanacaklarını belirtmişti. Ayrıca erken seçim tartışmalarını “fuzuli ve gereksiz” olarak nitelendirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa