Hizbullah İsrail ordusuna saldırılar düzenlendiğini duyurdu

Hizbullah, İsrail’in kuzey bölgesine düzenledikleri saldırılarda İsrail askerlerinden ölen ve yaralananlar olduğunu duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 22:18
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 22:48
Hizbullah İsrail ordusuna saldırılar düzenlendiğini duyurdu
AA
Kaynak AA

Hizbullah, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail’in kuzey bölgesinde, Lübnan sınırına yakın Melkiye’de bir Merkava tankının güdümlü füzeyle vurulduğunu ve tankın yangın çıkardığını bildirdi. Açıklamada, tankta bulunan askerlerin öldüğü ve yaralandığı belirtilirken, ölü ve yaralı sayısına dair herhangi bir bilgi verilmedi. Ayrıca, İsrail’in Hayfa’ya yakın Krayot bölgesi ve Kiryat Şimona'daki roket rampaları ile topçu mevzilerine yönelik saldırılar düzenlendiği ifade edildi.

Lübnan’ın güneyinde bulunan Marun er-Ras kasabasında, İsrail ordusuna ait askeri araçlar ve askerlerden oluşan bir birimin hedef alındığı belirtildi. Bu olayda da İsrail askerinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi. Hizbullah, ayrıca İsrail’in Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisi ile Karmiel ve Sasa bölgelerini de hedef aldığını duyurdu.

İsrail’in Lübnan’a saldırılarında 1411 kişi öldü

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalara devam ediyor ve 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan makamlarına göre, 17 Eylül’den bu yana Hizbullah’ın iletişim cihazlarının hedef alındığı saldırılar sonucunda 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplam 1411 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlenen bir hava saldırısında öldüğü bildiriliyor. Hizbullah, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık verirken, İsrail tarafında bu saldırılara karşılık büyük bir hasar bildirilmedi. 

Öte yandan, İsrail bombardımanları nedeniyle ülke içinde yüz binlerce insan yerinden olmuş durumda. Güney kesimlerden başkent Beyrut ve kuzeye doğru göç dalgalarının devam ettiği, bunun yanı sıra Suriye’ye on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa