Ayşenur Halil’in cenazesi yakınları tarafından alındı

İstanbul Eyüpsultan'da öldürülen Ayşenur Halil’in cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp'tan alındı. İşte haberin detayları ve yaşananlar...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 04:50
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 04:50
Ayşenur Halil’in cenazesi yakınları tarafından alındı
EM
Erhan Meyveci Editör

Eyüpsultan'da Semih Çelik tarafından öldürülen Ayşenur Halil'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Cenaze Namazı ve Defin İşlemi

Halil'in cenazesinin, bugün Gaziosmanpaşa'daki Pazariçi Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kartaltepe Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.

Ailesi ve yakınlarının büyük üzüntü yaşadığı olay, mahallede derin bir hüzne yol açtı.

Özel ve Dervişoğlu'ndan Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner'in canice öldürülmesine tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in vahşice katledilmesine sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdiler.

Özgür Özel: "Cinayetleri Lanetliyorum, Yetkililer Açıklama Yapmalı"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’un Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde iki genç kadının öldürülmesini kınadı. Özel, "Bu yıl içinde 5 kez akıl hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen bir kişinin nasıl sokakta dolaşabildiği konusunda yetkililer açıklama yapmak zorundadır" diyerek olayın ciddiyetine vurgu yaptı. Kadına yönelik şiddetin artmasında sorumluluğun siyasi olduğunu belirten Özel, bu konuda önlem alınmadığını ifade etti.

Müsavat Dervişoğlu: "Devletin Görevlerini Yerine Getirmesi Gerekiyor"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da sosyal medya hesabında yaşanan cinayetlere ve artan şiddet olaylarına dikkat çekti. "Türkiye’de iki genç kızımız bir cani tarafından katledildi, başka bir evladımız tacize uğradı" ifadelerini kullanan Dervişoğlu, devletin güvenlik, adalet ve huzur sağlama konusundaki yetersizliğini eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis’i göreve çağıran Dervişoğlu, İYİ Parti’nin bu konuda üzerine düşeni yapacağını vurguladı.

Her iki lider de kadın cinayetlerinin artmasına karşı hükümeti ve yetkilileri önlem almaya çağırarak, kadınların güvenliğinin sağlanması için acil adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa