Denizli Pamukkale'deki Merve Acar cinayetinde müebbet talebi

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde kasiyer olarak çalışan Merve Acar'ın öldürülmesi olayında katilin annesinin sözleri kanları dondurdu...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 05:30
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 05:30
Denizli Pamukkale'deki Merve Acar cinayetinde müebbet talebi
EM
Erhan Meyveci Editör

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 20 Ağustos 2023 tarihinde meydana gelen ve Yusuf Söylemez'in (26) amcasının oğlu Hasan Söylemez'i kovalarken sığındığı markette kasiyer olarak çalışan Merve Acar'ı (28) pompalı tüfekle öldürmesiyle ilgili davada, tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Olayın Detayları

Yusuf Söylemez, amcasının oğlu Hasan Söylemez ile tartışıp kovalarken, Hasan Söylemez kaçarak bir markete sığındı. O esnada markette kasiyer olarak çalışan Merve Acar, Yusuf Söylemez’in pompalı tüfekle açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetti. Olayın ardından Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Yusuf Söylemez ve diğer 6 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Tutuklu Sanıklar ve Suçlamalar

Cinayet sonrasında Yusuf Söylemez ile birlikte olayla bağlantılı olarak Emircan Uyar, Muhammet Söylemez, Furkan Aygün, İsmail Bağlan, Tolga Gök ve Buse Simay Karakaya gözaltına alındı. Yapılan yargılamada, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezaları talep etti.

Yusuf Söylemez, 'kadına karşı kasten öldürme', 'kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamalarıyla yargılanıyor. Diğer 6 sanık için de benzer suçlamalar yöneltilerek ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi.

Duruşma Sırasında Yaşananlar

Duruşma sonrası Yusuf Söylemez’in babası Liyadin Söylemez, "Adalet yerini bulacak" derken, annesi Kamile Söylemez, "İyi ki yapmışlar, ellerine kollarına sağlık" diyerek tepki gösterdi. Bu ifadeler üzerine duruşma salonunda gerginlik yaşandı, çevik kuvvet ekibi sanık yakınlarını dışarı çıkardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa