Özel ve İmamoğlu'ndan metro şantiyesine ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye- Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nın Ataşehir istasyonu şantiyesini ziyaret etti.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 05:50
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 05:50
Özel ve İmamoğlu'ndan metro şantiyesine ziyaret
EM
Erhan Meyveci Editör

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nın Ataşehir şantiyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Projenin önümüzdeki yıl hizmete gireceğini duyuran Özel ve İmamoğlu, hattın İstanbul’un ulaşımına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Özgür Özel: "Metro Hattı Büyük Bir Sorunu Çözecek"

Özgür Özel, metro hattının İstanbul Finans Merkezi’ne ulaşmasının şehrin trafik sorunlarına çözüm getireceğini belirterek şunları söyledi:

"Ben buraya TBM’in indiği gün de geldim. Bu hattın, Finans Merkezi’ne ulaşması büyük bir sorunu çözecek ve kaosun önüne geçecek bir proje olacak. Ayrıca, kuzeyden güneye önemli bir ulaşım ihtiyacını karşılayacak. Bu kadar hızlı ilerlemesi muhteşem bir başarı. Seneye tam anlamıyla hizmete girecek olması gurur verici. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

Ekrem İmamoğlu: "Finans Merkezi İçin Kritik Bir Hat"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da hattın İstanbul Finans Merkezi için kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, hattın ilk finansmanının bulunduğu dönemi hatırlattı:

"2019’da göreve geldiğimizde, bu şantiyeyi durmadan bugüne taşıdık. İnşallah önümüzdeki sene Ekim-Kasım aylarında bu hattı İstanbul’a kazandıracağız. Finans Merkezi açısından çok değerli bir hat olacak. Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy’ü birbirine bağlayan bu proje, Anadolu yakası için çok önemli bir ulaşım ağı sağlayacak."

HIZRAY Projesi'ne Dikkat Çekti

Ekrem İmamoğlu ayrıca, İstanbul’u doğu-batı ekseninde iki kıta arasında bağlayacak olan HIZRAY projesine de değindi. Projenin büyük kısmının istasyonlarının hazır olduğunu belirten İmamoğlu, entegrasyonun sağlanacağını vurguladı:

"HIZRAY projesinde istasyonlar hazır durumda. Finans Merkezi’nden 4. Levent’e kadar olan istasyonlar da değerlendirilebilecek. Sadece tünelle bağlanacak ve entegrasyon sağlanacak."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa