İsrail'in saldırıları aralıksız devam ediyor

İsrail ordusunun hem Gazze'ye hem de Lübnan'a yönelik sınır tanımaz saldırıları devam ediyor. İşte gerçekleştirilen saldırılarda bölgelerdeki son durum...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 06:30
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 06:30
İsrail'in saldırıları aralıksız devam ediyor
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde yer alan Bint Cubeyl kentindeki Şehit Salah Gandur Hastanesi kampüsü ve çevresini hedef alması sonucu 9 sağlık personeli yaralandı. Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, hastane ve çevresi İsrail tarafından dört top mermisiyle vuruldu.

Ağır Yaralılar ve Hastane Tahliyesi

Saldırı sonucunda, hastaneden yapılan açıklamaya göre, çoğunluğu ağır olmak üzere 9 sağlık çalışanı yaralandı. Olayın ardından hastane personeli tahliye edildi. İsrail'in, Lübnan'ın güneyindeki köy ve beldelere yönelik tehditleri sonrası sağlık personelinin tahliye edilmesiyle Merc Uyun Devlet Hastanesi de hizmet dışı kalmıştı.

İsrail-Lübnan Çatışmaları

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan sınırında süren kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, daha önce Hizbullah'ın telsiz ve çağrı cihazlarını hedef almıştı. 23 Eylül'den bu yana İsrail, Lübnan'ın güneyinde, Bekaa ve Baalbek bölgelerinde yoğun hava saldırıları düzenliyor. Ayrıca, 30 Eylül'de Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı kara saldırıları da başlatılmıştı.

Lübnan'daki Can Kaybı

Lübnan hükümetine bağlı Afet Yönetim Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda, Lübnan genelinde 2 bin 11 kişi yaşamını yitirirken, 9 bin 535 kişi de yaralandı.

Gazze'ye Yönelik Saldırılar

İsrail'in Lübnan'daki operasyonlarına ek olarak, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr Balah kentinde bulunan bir okula da saldırı düzenlediği bildirildi. Yaralılar, Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldı; yaralılar arasında çocukların da bulunduğu belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa