Humus'ta İran destekli gurupların kullandığı havalimanı hedef alındı

Suriye'nin Humus ilinde, İran destekli grupların kullandığı askeri havalimanının hedef alındığı bildirildi...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 06:50
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 06:50
Humus'ta İran destekli gurupların kullandığı havalimanı hedef alındı
EM
Erhan Meyveci Editör

Suriye'nin Humus ilinde, Beşşar Esed rejiminin kontrolünü İran destekli gruplara devrettiği Tedmur Askeri Havalimanı’na gece saatlerinde hava saldırısı düzenlendi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, kimliği bilinmeyen hava araçları, gece saat 00.30 civarında Humus'un doğusundaki havalimanı ve çevresinde bulunan İran destekli gruplara ait mühimmat depolarını hedef aldı.

İkinci Saldırı T4 Askeri Havalimanına yapıldı

Aynı kaynaklar, 01.15 sularında ise İran destekli grupların roket geliştirme, mühimmat üretimi ve askeri eğitim için kullandıkları T4 Askeri Havalimanı'nda da patlama seslerinin duyulduğunu aktardı.

Henüz Resmi Bir Açıklama Yok

Saldırılara ilişkin olarak İsrail ya da Suriye rejimi tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İsrail, 2011'de Suriye'de başlayan iç savaştan bu yana zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara hava saldırıları düzenliyor.

İsrail, Gazze ve Batı Şeria'da gazetecilere dönül ihlalleri sürdürdü

Filistin Gazeteciler Sendikası tarafından yapılan bir araştırma, İsrail'in Eylül ayında Gazze ve Batı Şeria'da gazetecilere karşı gerçekleştirdiği ihlalleri ortaya koydu. Araştırmaya göre, gazetecilere yönelik öldürme, yaralama, ateş açma, gözaltı ve medya kuruluşlarını kapatma gibi ciddi ihlaller kaydedildi.

Eylül ayında Gazze'de 2 gazeteci, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetti. Gazze ve Batı Şeria'da 9 gazeteci, gerçek mermi ve roket parçalarıyla yaralandı. Ayrıca, basın ekiplerine 44 kez ateş açılarak, habercilik faaliyetleri engellenmeye çalışıldı.

Araştırmaya göre, ikisi kadın olmak üzere 5 gazeteci gözaltına alındı. Medya kuruluşlarına ve gazetecilerin evlerine toplamda 10 baskın düzenlendi ve aramalar yapıldı. Bu baskınlar sırasında 23 gazeteci, İsrail askerlerinin attığı gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi. Ayrıca, 10 gazeteci askeri araçlar tarafından kovalanarak ezilme tehlikesi atlattı.

Batı Şeria'da ise 67 gazetecinin sistematik bir şekilde haber yapması engellendi. Katar merkezli Al Jazeera Televizyonu'nun Ramallah’taki ofisi kapatıldı ve ekipmanlarına el konuldu. Cenin'deki Nas Radyosu ile 11 medya kuruluşunun ekipmanları parçalandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa