Ezgi Apartmanı davasına devam edildi...

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'na ilişkin yargılamaya devam edildi.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 07:30
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 07:30
Ezgi Apartmanı davasına devam edildi...
EM
Erhan Meyveci Editör

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak adlandırılan depremde yıkılan Ezgi Apartmanı'nda 35 kişinin ölümüne ilişkin açılan davada, ikisi tutuklu, biri tutuksuz, ikisi firari 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mehmet Tekin, tutuksuz sanık Yakup A. ve müştekiler ile taraf avukatları hazır bulundu. Diğer tutuklu sanık Ertan Danacı ise duruşmaya cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Uzman Tanık: Güçlendirme Çalışmalarında Büyük Hatalar Var

Depremde yakınlarını kaybedenlerin talebi üzerine tanık olarak dinlenen inşaat mühendisi Şeref Alpago, Ezgi Apartmanı'ndaki yapısal eksiklikler hakkında bilgi verdi. Alpago, binanın güçlendirilmesinde yapılan hataların büyük tahribata yol açtığını belirterek, projelendirilmeyen çelik güçlendirme çalışmalarının binanın yıkılmasına sebep olduğunu savundu.

Sanıkların Savunmaları

Tutuklu sanıklar Ertan Danacı ve Mehmet Tekin, suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundular. Tutuksuz sanık Yakup A. ise apartmanda hazır beton kullandığını ve Kahramanmaraş'ta ilk hazır betonu kendisinin kullandığını ileri sürdü.

Mahkeme Kararları: Tahliye ve Bilirkişi İncelemesi

Müşteki avukatları, mevcut bilirkişi raporunun soruşturma aşamasındaki raporla çeliştiğini belirterek dosyanın tekrar bilirkişiye gönderilmesini talep etti. Ayrıca firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebi de yenilendi.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların mevcut durumlarının devamını ve dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mehmet Tekin'in yurt dışı yasağı ve haftada iki gün imza atma şartıyla tahliyesine karar verirken, diğer sanıkların mevcut durumlarının devamına ve dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine hükmetti. Firari sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebi ise reddedildi. Duruşma 13 Aralık'a ertelendi.

İddianameye Göre Suçlamalar

Ezgi Apartmanı'nın depremde yıkılması sonucu 35 kişinin ölümüyle ilgili hazırlanan iddianamede, apartmanda faaliyet gösteren pastanenin yetkilileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile tadilatı organize eden Ertan Danacı hakkında 35 kez "olası kastla kasten öldürme" ve "olası kastla kasten yaralama" suçlarından 700 yıldan fazla hapis cezası talep ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa