Lübnan sınırında çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Hizbullah, Lübnan’ın güneyindeki bir sınır köyünde düzenledikleri saldırıda, 20’den fazla İsrail askerini öldürdüklerini ve yaraladıklarını duyurdu.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 08:10
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 08:10
Lübnan sınırında çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
EM
Erhan Meyveci Editör

Hizbullah, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in kuzeyinde, Lübnan sınırı yakınındaki Malikiye bölgesinde bir Merkava tankının güdümlü füzeyle vurularak yandığını bildirdi. Açıklamada, saldırıda İsrail'in "seçkin kuvvetlerinden" 20'den fazla askerin öldüğü ve yaralandığı ifade edildi.

Aynı açıklamada, İsrail'in kuzeyinde, Hayfa yakınlarındaki Krayot bölgesi ile Kiryat Şimona'daki roket rampaları ve topçu mevzilerine de saldırılar düzenlendiği belirtildi. Ayrıca, Lübnan'ın güneyindeki Marun er-Ras kasabasında İsrail ordusuna ait askeri araçlar ve askerlerin hedef alındığı, bu saldırılarda da İsrail askerlerinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

Hizbullah ayrıca, İsrail'in Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisinin yanı sıra Karmiel ve Sasa bölgelerine de saldırılar düzenlediğini bildirdi.

İsrail'in Lübnan'daki saldırıları

8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalara giren İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan makamlarına göre, 17 Eylül'den bu yana Hizbullah’ın iletişim cihazlarının hedef alındığı saldırılarda 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplamda 1411 kişi yaşamını yitirdi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldü. Buna karşılık, Hizbullah İsrail'e roket ve füzelerle yanıt veriyor, ancak İsrail ordusu üslerine yapılan saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail'in Lübnan'a yönelik yoğun bombardımanı sonucu yüz binlerce insan yerinden olurken, başkent Beyrut'a ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgası başladı. Ayrıca on binlerce Lübnanlının Suriye'ye kaçtığı belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa