Bosna Hersek'i sel vurdu! Can kaybı 18'e ulaştı

Sel felaketi ile sarsılan Bosna Hersek'te 18 kişi yaşamını yitirdi. Bazı şehirlerde önemli ölçüde hasar meydana geldiği öğrenildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 08:21
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 08:35
Bosna Hersek'i sel vurdu! Can kaybı 18'e ulaştı
AA
Kaynak AA

Bosna Hersek, son günlerde yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda büyük bir sel felaketiyle sarsıldı. Ülkenin güneyindeki Hersek Neretva Kantonu'nda meydana gelen sellerde 18 kişi yaşamını yitirdi.

Kantondan yapılan açıklamada, özellikle Jablanica ve Konjic kentlerinin selden ciddi şekilde etkilendiği, bu bölgelerde arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Şu ana kadar 16 kişinin cesedinin bulunduğu ifade edildi. Bununla birlikte kayıpları arama faaliyetlerinin devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Hayatını kaybedenler arasında bir bebeğin de bulunduğu kaydedildi.

Bosna Hersek ordusu da arama kurtarma çalışmalarına katıldı

Bosna Hersek genelinde etkili olan bu doğal afet, Fojnica ve Kiseljak kentlerinde de yıkıcı sonuçlar doğurdu.

Fojnica’da su taşkınları nedeniyle iki kişi hayatını kaybederken, selden etkilenen kentlerde geniş çaplı maddi hasarlar oluştu.

Durumun ciddiyeti karşısında Bosna Hersek ordusu da arama kurtarma çalışmalarına dahil oldu.

Becirovic: Yardım için gerekli her adım atılacak

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, en ağır etkilenen bölgelerden biri olan Jablanica’ya giderek durumu yerinde inceledi. Becirovic, felaketten etkilenen vatandaşlara yardım sağlanması için gereken her adımın atılacağını ifade etti.

Konseyin diğer üyeleri Zeljko Komsic ve Zeljka Cvijanovic de selde yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayımladı. Ayrıca, ülke genelindeki birçok kurum ve kuruluş, sel mağdurlarına destek olmak amacıyla maddi yardımlar yaparken, geniş çaplı yardım kampanyaları da devreye sokuldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa