Kassam Tugayları'nın lideri Said Atallah şehit oldu!

Terör örgütü İsrail'in düzenlediği saldırı sonucu İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın lideri Said Atallah şehit oldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 08:49
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 09:36
Kassam Tugayları'nın lideri Said Atallah şehit oldu!
AA
Kaynak AA

İsrail Lübnan'a kara harekatını sürdürüyor

İsrail, Lübnan'a yönelik başlattığı kara harekatına tüm hızıyla devam ediyor. Ülkenin çeşitli bölgelerine yönelik şiddetli bombardımanlar aralıksız sürerken, saldırılar özellikle sivil alanlarda ciddi yıkıma yol açıyor.

El-Kassam Tugayları lideri öldürüldü

Hamas'a bağlı bir medya kuruluşunun yaptığı açıklamaya göre, Hamas’ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları'nın lideri Said Atallah, İsrail'in Lübnan’ın kuzeyinde yer alan Trablusşam kentindeki Filistinli mülteci kampına düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti. Saldırıda Atallah'ın üç aile üyesi de yaşamını yitirdi.

İsrail'den açıklama yapılmadı

İsrail ordusu, saldırıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları son haftalarda hız kazanmış durumda.

İsrail'in artan saldırıları

8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalar sürdüren İsrail, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılar, özellikle Hizbullah’ın kontrolündeki alanlarda büyük tahribat yarattı.

Lübnan'daki kayıplar artıyor

Lübnan makamlarının verdiği bilgilere göre, 17 Eylül'den bu yana İsrail'in gerçekleştirdiği bombardımanlarda 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1.411 kişi hayatını kaybetti. İsrail'in son hava saldırılarında özellikle Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazları hedef alındı.

Hizbullah lideri öldürüldü

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in 27 Eylül'de Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Hizbullah ise İsrail'e roket ve füze saldırılarıyla karşılık veriyor. İsrail ordusu ise bu saldırıların çoğunlukla askeri üsleri hedef aldığını ve büyük bir hasarın yaşanmadığını duyurdu.

Göç dalgası büyüyor

İsrail'in Lübnan'a yönelik bombardımanları, ülke içerisinde büyük bir göç dalgasına yol açtı. Güney Lübnan'dan başkent Beyrut’a ve kuzeye doğru yüz binlerce insanın göç ettiği belirtiliyor. Aynı zamanda, on binlerce Lübnanlının Suriye’ye doğru kaçış yaptığı da rapor ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa