İsrailli bakandan akılalmaz açıklama: Daha birçok sürprizimiz var!

İsrail Savunma Bakanı Gallant, Lübnan'a düzenlenen saldırıların süreceğini belirterek "ordunun cephaneliğinde daha birçok sürprizin bulunduğunu" söyledi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 08:52
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 09:29
İsrailli bakandan akılalmaz açıklama: Daha birçok sürprizimiz var!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim, Gazze’deki savaşın birinci yılı yaklaşırken Lübnan’da yaşanan şiddetli çatışmalar ile yeniden alevlendi. İsrail ordusunun Lübnan’a düzenlediği saldırılar ve İran’ın Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümüne karşılık balistik füzelerle yanıt vermesi, bölgedeki tansiyonu en üst seviyeye çıkardı.

Hem Lübnan'ın güneyi hem de Suriye-Lübnan sınırı, İsrail tarafından büyük çaplı bir hava saldırısı ile hedef alındı. Dünya İsrail, Hizbullah ve İran arasında çatışmaların daha geniş bir savaşa dönüşüp dönüşmeyeceğini endişeyle takip ederken saldırılar sonrası İran'ın dini lideri Ali Hamaney, "direnişten geri adım atmayacaklarını" vurguladı.

Haşim Seyfeddin’in hedef alındığı iddia edildi

İsrail’in çok sayıda saldırısı ile karşılaşan ve Beyrut’un güneyinde yer alan Dahiye bölgesi, Hizbullah'ın önemli üslerinden biri olarak biliniyor.

Saldırılarla birlikte bölgede peş peşe büyük patlamalar meydana gelirken İsrailli yetkililer, saldırının geçen hafta öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın olası halefi Haşim Seyfeddin’i hedef aldığını öne sürdü.

3,5 kilometrelik tünel imha edildi

İsrail’in Lübnan-Suriye sınırındaki Masnaa sınır kapısına düzenlediği saldırılar, bu sınır yolunu tamamen kapattı. Saldırılar sonucu yolda büyük bir krater oluştu.

İsrail, ayrıca Lübnan’a silah taşımak için kullanıldığı öne sürülen 3,5 kilometrelik bir tünelin imha edildiğini açıkladı. Bu saldırılar, on binlerce kişinin bölgeden Suriye’ye kaçmasına neden oldu.

Gallant: Hizbullah'ın askeri gücü yok edilene kadar devam edeceğiz

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, Lübnan’ın güneyindeki 35 köy ve kasaba için tahliye uyarısı yaptı. Bu uyarı, bölgede kara operasyonlarının genişleyeceği şeklinde değerlendirildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da ülkesinin düzenlediği operasyonların, Hizbullah’ın askeri gücü yok edilene kadar devam edeceğini dile getirdi. Gallant, "ordunun cephaneliğinde daha fazla sürprizleri olduğunu" ifade ederek akılalmaz bir açıklamaya imza atmış oldu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa