Ankara merkezli operasyon başladı! Telefon dolandırıcıları tutuklandı

Ankara merkezli 8 şehirde telefon dolandırıcılarını yakalamak üzere operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 9 zanlının tutuklandığı bildirildi.

AA
Kaynak AA-DHA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 09:18
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 09:58
Ankara merkezli operasyon başladı! Telefon dolandırıcıları tutuklandı
AA
Kaynak AA-DHA

Ankara merkezli 8 şehirde telefon dolandırıcılarını yakalamak üzere bir operasyon başlatıldı. Bu operasyon sonucunda 17 zanlının gözaltına alındığı ve bunlardan 9'unun tutuklandığı bildirildi.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çok sayıda vatandaşı mağdur eden telefon dolandırıcılarını yakalamak üzere hemen düğmeye bastı. Diyarbakır'da "savcı" veya "polis" olduğunu söyleyip vatandaşları "haklarında terör örgütü soruşturması bulunduğuna" dair kandırıp dolandıran bir kişinin tespit edilmesi üzerine harekete geçildi.

Sürekli hat değiştirdikleri belirlendi

Ekipler tarafından iki ay süresince hem fiziki hem de teknik takip yapıldı. Şüpheliler tarafından sık sık hat değiştirildiği ve sahte hat kullanıldığı anlaşıldı.

Vatandaşları FETÖ ile korkuttular

Zanlıların, vatandaşlara "Operasyon düzenlenecek.", "Hesabınız FETÖ tarafından ele geçirildi.", "Örgüt tarafından adınıza kimlik düzenlendi.", "Adınıza hesaplar açıldığını görüyoruz." şeklinde beyanlarda bulunarak onları dolandırma girişiminde bulundukları ortaya çıktı.

Ankara, Elazığ, Şanlıurfa, Mardin, Antalya, Hatay, Mersin ve İstanbul'da telefon dolandırıcılarının kullandığı adresler tespit edildi ve bu adreslere hızlı bir şekilde operasyon gerçekleştirildi. Operasyon neticesinde 17 şüphelinin gözaltına alındığı ve aramalar sırasında birçok hat ve telefon ele geçirildiği belirtildi.

9 zanlı tutuklandı

Zanlılar, emniyette yapılan işlemler sonrası adliyeye sevk edildi. 9 zanlı tutuklandı. Bu zanlılardan 8'i için adli kontrol kararının çıktığı öğrenildi. Ayrıca dolandırıcıların, para taşıma işlemlerinde dikkat dağıtmak amacıyla çantaları bir araçtan diğerine aktardıkları belirlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa