ABD, İsrail’e vurdurduğu Lübnan’a insani yardım yapıyor

İsrail’i silahlandıran, verdiği siyasi cesaretle savaşı bölgeye yaydırarak Lübnan’ı vurduran ABD, Lübnan’a insanı yardım yapıyor.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 09:38
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 10:09
ABD, İsrail’e vurdurduğu Lübnan’a insani yardım yapıyor
DHA
Kaynak DHA

ABD Lübnan’a 157 milyon dolarlık insani yardım yapacak

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan'daki insani krizin derinleşmesi üzerine önemli bir yardım planı açıkladı. Blinken, ABD'nin Lübnan ve çevresindeki çatışmalardan etkilenen topluluklara yönelik yaklaşık 157 milyon dolarlık insani yardım sağlayacağını duyurdu.

ABD insani yardımda ön saflarda yer alıyor

Blinken yaptığı açıklamada, ABD’nin Lübnan’da büyüyen insani krize yanıt vermede öncülük ettiğini vurguladı. "ABD, Lübnan'daki krize insani yardımda ön saflarda yer alıyor ve bugün yaklaşık 157 milyon dolarlık yeni bir yardım açıkladı. Bu yardım, yerinden edilmiş sivillere, mültecilere ve onları ağırlayan topluluklara temel yardımların ulaştırılmasını amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

Lübnan’daki kayıplar artıyor

Lübnan Sağlık Bakanlığı ise ülkede devam eden İsrail saldırılarının bilançosunu güncelledi. Bakanlık, 8 Ekim’den bu yana süren çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 2.023’e ulaştığını açıkladı. Bu kayıpların büyük çoğunluğunu sivil halk oluşturuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa