BM'den Haiti açıklaması: Silahlı çete 70 kişiyi öldürdü!

BM (Birleşmiş Milletler), Haiti'de bir silahlı çetenin Pont-Sonde kasabasına baskın düzenlediğini ve 70 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 09:48
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 10:04
BM'den Haiti açıklaması: Silahlı çete 70 kişiyi öldürdü!
DHA
Kaynak DHA

BM (Birleşmiş Milletler), Haiti’de silahlı bir çetenin gerçekleştirdiği saldırıda ölü sayısının 70’e ulaştığını duyurdu.

Haiti’nin Artibonite bölgesine bağlı Pont-Sonde kasabasında perşembe günü meydana gelen bu saldırı, "Gran Grif" isimli silahlı bir çete tarafından gerçekleştirildi. Saldırı sonucu yaşamını yitirenler arasında 3 bebek ve 10 kadının da yer aldığı ifade edildi.

BM (Birleşmiş Milletler) İnsan Hakları Ofisi sözcüsü Thameen Al-Kheetan, saldırı sonucunda 16 kişinin de ağır yaralandığını, bunlar arasında polisle çatışmaya giren iki çete üyesinin de yer aldığını açıkladı.

En az 45 ev ve 34 araç yakıldı

Al-Kheetan yaptığı açıklamada, çete üyelerinin saldırı sırasında en az 45 evi ve 34 aracı ateşe verdiğini, bu durumun kasaba sakinlerinin büyük bir bölümünün kaçmasına yol açtığını belirtti.

BM (Birleşmiş Milletler), Haiti’deki durumu iyileştirmek amacıyla oluşturulan MSS (Çokuluslu Güvenlik Destek) Misyonu’na daha fazla uluslararası mali ve lojistik destek sağlanması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, yetkililerden saldırıya dair hızlı ve kapsamlı bir soruşturma yürütülmesi, sorumluların adalete teslim edilmesi ve kurbanlar ile ailelerine tazminat sağlanması için çağrıda bulundu.

Cinsel şiddete başvurdukları da öğrenildi

BM (Birleşmiş Milletler) tarafından 2023 yılında yayımlanan bir rapora göre; Haiti'de suç grupları, yılın ilk yarısında 2.000'den fazla insanı öldürdü ve 1.000'den fazla insanı kaçırdı. Ayrıca bu suç gruplarının, halkı korkutmak için cinsel şiddet de kullandığı ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa