Merve’yi öldüren katilin annesi: Ellerine sağlık, iyi ki yapmış!

Katil, kovaladığı kuzeninin sığındığı markete ateş açmış ve kuzeni yerine kasiyeri öldürmüştü. Katilin annesi “Ellerine sağlık, iyi ki yapmışlar” dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 09:51
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 10:30
Merve’yi öldüren katilin annesi: Ellerine sağlık, iyi ki yapmış!
DHA
Kaynak DHA

Cinayetten sonra mahkemeye çıkan aileden şok eden sözler

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, Yusuf Söylemez’in (26) amcasının oğlu Hasan Söylemez’i (25) kovaladığı sırada, sığındığı markette kasiyer Merve Acar’ın (28) pompalı tüfekle öldürülmesine ilişkin davada yargılamalar devam ediyor. Mahkeme çıkışında Yusuf Söylemez’in babası Liyadin Söylemez, “Adalet yerini bulacak” derken, annesi Kamile Söylemez'in “İyi ki yapmışlar, ellerine sağlık” sözleri, duruşma sonrası ortamı gerdi.

Kuzenler arasındaki husumet kanlı sona ulaştı

Olay, 20 Ağustos 2023 tarihinde Kayhan Mahallesi’nde gerçekleşti. İddiaya göre, Yusuf Söylemez, aralarında daha önce kız arkadaşı Buse Simay Karakaya nedeniyle husumet bulunan kuzeni Hasan Söylemez ile parkta buluştu. Bu buluşmaya, Yusuf Söylemez yanında Emircan Uyar (20), Muhammet Söylemez (20), Furkan Aygün (19), İsmail Bağlan (21), Tolga Gök (18) ve Buse Simay Karakaya’yı (19) da getirdi. Kuzenler arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında, Hasan Söylemez, kuzeni Yusuf Söylemez’i elinden bıçakla yaraladı ve olay yerinden kaçarak bir markete sığındı.

Markette kasiyer çalışan Merve Acar vuruldu

Hasan Söylemez’in peşinden markete giren Yusuf Söylemez, yanında getirdiği pompalı tüfekle önce kasiyer olarak çalışan Merve Acar’a, ardından kuzeni Hasan Söylemez’e ateş etti. Olay sonrası Yusuf Söylemez ve yanında bulunan 6 kişi kaçarak uzaklaştı. Ağır yaralanan Merve Acar ve Hasan Söylemez, olay yerine çağrılan ambulanslarla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, Merve Acar, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

7 şüpheli tutuklandı

Cinayet sonrası Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan şüphelileri hızlı bir şekilde tespit etti. Düzenlenen operasyonla Yusuf Söylemez, Emircan Uyar, Muhammet Söylemez, Furkan Aygün, İsmail Bağlan, Tolga Gök ve Buse Simay Karakaya gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Merve Acar’ın öldürülme anı güvenlik kameralarına yansıdı

Pamukkale'deki korkunç olayın görüntüleri marketin güvenlik kamerasına yansıdı. Kamera kayıtlarında, Hasan Söylemez’in Yusuf Söylemez ile tartıştıktan sonra markete girmesi ve hemen ardından Yusuf Söylemez’in elindeki pompalı tüfekle yanındaki 6 kişiyle birlikte markete girdiği görüldü. Görüntülerde, Yusuf Söylemez’in önce kasiyer Merve Acar’a, ardından kuzeni Hasan Söylemez’e ateş ettiği anlar yer aldı. Ayrıca olay yerindeki vatandaşların, Acar’a yardım etmeye çalıştığı ve ambulansla hastaneye taşındığı anlar da kayıtlarda mevcut.

Müebbet hapis talebi

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yusuf Söylemez’in Merve Acar’ı öldürmesi ve kuzeni Hasan Söylemez’i yaralaması nedeniyle "kadına karşı kasten öldürme", "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep edildi. Ayrıca, olaya karışan Emircan Uyar, Muhammet Söylemez, Furkan Aygün, İsmail Bağlan, Tolga Gök ve Yusuf Söylemez’in kız arkadaşı Buse Simay Karakaya için de aynı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası istendi.

Yargılamalar devam ediyor

Sanıkların yargılanmasına Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Yusuf Söylemez, Emircan Uyar, Muhammet Söylemez, Furkan Aygün, İsmail Bağlan ve Tolga Gök katılırken, sanık Buse Simay Karakaya SEGBİS üzerinden cezaevinden duruşmaya bağlandı. Mahkemede maktul ve sanık yakınları da hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanıklardan Tolga Gök’ün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma pazartesi gününe ertelendi.

Sanık ailesinden alçak sözler

Duruşma sonunda salondan çıkarken, katil zanlısı Yusuf Söylemez’in babası Liyadin Söylemez, "Adalet yerini bulacak" diye seslenirken, annesi Kamile Söylemez ise "İyi ki yapmışlar, ellerine kollarına sağlık" şeklinde bağırdı. Bu sözler üzerine salonda gerginlik yaşandı ve çevik kuvvet ekipleri, sanık yakınlarını mahkeme salonundan çıkardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa