TBMM, İsrail gündemiyle 8 Ekim'de toplanacak!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 8 Ekim günü Meclis'in İsrail gündemiyle toplanacağını ve bakanların bilgilendirme yapacağını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 11:01
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 11:58
TBMM, İsrail gündemiyle 8 Ekim'de toplanacak!
AA
Kaynak AA

Orta Doğu'daki gerginlik devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü Türkiye'nin topraklarına dikeceğine dair önemli bir mesaj vermişti. Bunun üzerine muhalefetten ve özellikle CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konuda Meclis'e bilgi verilmesi yönünde bir çağrı gelmişti. 

Dışişleri Bakanı Fiden ve Milli Savunma Bakanı Güler bilgi verecek

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Numan Kurtulmuş, 8 Ekim Salı günü Meclis'in İsrail gündemiyle toplanacağını ve hem Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın hem de Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yapacağını duyurdu. 

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) İç Tüzüğünün 59'uncu maddesi dahilinde Bakan Fidan ve Bakan Güler; İsrail tarafından düzenlenen saldırılar, çatışmaların yaygın hale gelmesi ve bölgedeki savaş tehlikesi hususunda milletvekillerine bilgi verecek.

İki bakan, 8 Ekim Salı günü TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulu'nun birleşiminde gerekli bilgilendirmeleri yapacak.

Kapalı oturum düzenleneceği öngörülüyor

Birleşimin açılması sonrası söz konusu oturumun kapalı olup olmayacağına dair karar alınacak. Bakanların İsrail tehdidi konusunda Genel Kurul'a bilgi vereceği oturumun kapalı düzenleneceği öngörülüyor.

Söz konusu oturumun kapalı gerçekleştirilmesi kararlaştırılırsa Genel Kurul salonuna gazeteci veya dinleyici kabul edilmeyecek. Hatta oturum boyunca salonun yanındaki odaların boşaltılması ve kapalı tutulması sağlanacak.

Kapalı oturum, bakanların yaptığı bilgilendirmeden sonra sonlandırılacak. Genel Kurul, daha sonra gündemdeki meseleleri açık oturum ile tartışmayı sürdürecek.

Kapalı oturuma dair tutanakların ve özetlerin 10 sene sonra paylaşılabileceği biliniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa