İngiltere’den Abdullah Gül’e büyük ayıp!

İngiltere’ye çok sık yolculuk yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrunnisa Gül, ülkeden çıkarken büyük şok yaşadılar.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 11:47
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 12:05
İngiltere’den Abdullah Gül’e büyük ayıp!
MP
Mevlüt Peker Editör

Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün İngiltere ziyareti sırasında diplomatik kriz

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılmak üzere İngiltere'ye gitti. Ancak, İngiltere’den ayrılırken diplomatik kurallara aykırı bir şekilde yaşanan olay gündem oldu. Hayrünnisa Gül’ün çantasındaki üç zarfın kaybolduğu belirtildi.

Hayrünnisa Gül diplomatik kurallara aykırı şekilde arandı

13 Eylül tarihinde İngiltere’den çıkış yaparken, Hayrünnisa Gül diplomatik kurallara aykırı bir şekilde aramaya tabi tutuldu. Bu olay sonrasında çantasındaki üç zarfın yerinde olmadığını fark eden Gül çifti, zarfların içerisinde dolar, euro ve sterlin bulunduğunu belirtti. Durum hemen Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’ne ve İngiliz yetkililere iletildi.

Kaybolan zarflar hakkında soruşturma başlatıldı

Hayrünnisa Gül’ün kaybolan zarflarıyla ilgili olaya ilişkin ayrıntıları Abdullah Gül’ün danışmanı Birol Afşar paylaştı. Afşar, "Hayrünnisa Hanım diplomatik kurallara uygun olmayan bir aramaya tabi tutuldu. Uçağa binmeden önce çantasındaki üç zarfın kaybolduğunu fark etti. Zarflarda dolar, euro ve sterlin bulunuyordu. Hemen Türk Büyükelçiliği'ne ve İngiliz yetkililere bildirimde bulunuldu. Şu ana kadar önemli bir gelişme yaşanmadı, ancak her iki taraf da konuyu yakından takip ediyor" dedi.

Abdullah Gül’ün ziyaret masraflarını kendisi karşıladı

Afşar ayrıca, Abdullah Gül'ün yıllardır bu ziyaretlere katıldığını ve tüm masraflarını kendisinin karşıladığını vurguladı. Bazı internet sitelerinde çıkan “polis çantayı çaldı” iddialarını abartılı bulan Afşar, Gül'ün ziyaret masraflarının kraliyet tarafından karşılandığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirtti. Afşar, Cumhurbaşkanı Gül’ün yönetim kurulu üyesi olarak bu ziyaretlerin tüm masraflarını şahsi olarak üstlendiğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa