Odunpazarı Belediyesi, araziye asfalt atığı döktü, ceza yedi...

Araziye sürekli asfalt atığı döken Odunpazarı Belediyesi, Bakanlıktan 1 milyon 299 bin Türk lirası ceza yedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 12:22
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 12:39
Odunpazarı Belediyesi, araziye asfalt atığı döktü, ceza yedi...
AA
Kaynak AA

Odunpazarı Belediyesine çevre kirliliği nedeniyle 1.3 milyon lira ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde boş araziye asfalt atığı döken Odunpazarı Belediyesi'ne 1.299.000 TL idari para cezası uyguladı. Bakanlık, Eskişehir Orhangazi Mahallesi’ndeki boş araziye atık döküldüğüne dair ihbar aldıktan sonra Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleriyle bölgede inceleme yaptı. Yapılan denetimlerde, belediyeye ait resmi araçla asfalt atığı döküldüğü tespit edildi.

Çevre kirliliğine karşı adımlar atıldı

Belediyenin çevreyi kirletmesi üzerine Çevre Kanunu’na dayanılarak verilen bu cezanın yanı sıra, dökülen atıkların kaldırılması için idari süreç de başlatıldı. Bu olay, Odunpazarı Belediyesi’nin çevreyle ilgili ihlallerle karşılaştığı ilk durum değil. Daha önce de belediye çeşitli çevre sorunları nedeniyle eleştirilmişti. Özellikle bazı hobi bahçeleri ve kaçak yapılar konusunda da benzer çevre ihlalleri gündeme gelmişti.

Yetkililerden çevre duyarlılığı çağrısı

Yetkililer, çevreyi korumak amacıyla hem kurumların hem de vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiğini vurguluyor. Belediyelerin sorumlu olduğu alanlardaki atık yönetimine dikkat etmeleri, vatandaşların da çevre kirliliği yaratacak eylemlerden kaçınmaları gerektiği belirtildi. Bu tür çevre sorunlarının önlenmesi için denetimlerin ve cezaların daha sıkı uygulanacağı açıklandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa