Günlerdir kayıp olarak aranıyordu: 48 saat sonra kayalıklarda bulundu!

Bartın'ın Ulus ilçesinde mantar toplamak için ormana giden ve kaybolan Mehmet Aslan, 48 saat süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda sağ olarak bulundu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 13:10
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 13:10
Günlerdir kayıp olarak aranıyordu: 48 saat sonra kayalıklarda bulundu!
DHA
Kaynak DHA

Olay, 3 Ekim sabahı Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Yukarıdere köyü Kerpiçli Mahallesi’nde meydana geldi. 

Edinilen bilgiye göre, 71 yaşındaki Mehmet Aslan, sabah saatlerinde köpeğiyle birlikte mantar toplamak amacıyla evinden ormana çıktı. 

Gün boyunca eve dönmeyen Aslan’dan haber alamayan ailesi, endişeye kapılarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Yaşlı adamın kaybolduğu ihbarı üzerine, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve jandarma ekipleri harekete geçti. Bölge halkının da katılımıyla geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı.

Köpeğin Havlaması, Kurtarılmasını Sağladı

Arama çalışmalarının ikinci gününde ekipler, köye yaklaşık 15 kilometre mesafede ekipler köpeğin havlama sesini duydu. Bu ses, kurtarma ekiplerini harekete geçirdi. Hızla köpeğin bulunduğu yöne ilerleyen ekipler, kayalık bir bölgede Mehmet Aslan’ı buldu.

Ekipler, Mehmet Aslan’ı kayalıklardan düşmüş ve yaralı halde buldu. Beline bağlanan ip yardımıyla düştüğü yerden çıkarılan Aslan, kurtarma ekiplerinin yardımıyla güvenli bir alana taşındı. Kurtarma esnasında büyük bir dikkat gösteren ekipler, yaşlı adamın daha fazla zarar görmemesi için titiz bir çalışma yürüttü. Beline bağlanan bir iple düştüğü yerden çıkarılan Aslan, hareket etmekte zorlanıyordu.

Ayağında İncinme ve Çatlak Tespit Edildi

48 saat süren arama çalışmalarının ardından kurtarılan Mehmet Aslan, ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayağında incinme ve çatlak tespit edilen Aslan’ın genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa