Emsal karar: Hastane yolunda hız yapan kişinin cezası iptal edildi

Antalya'da iş arkadaşını hastaneye götürdüğü sırada hız yaptığı tespit edilen sürücünün cezası iptal edildi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 13:45
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 14:19
Emsal karar: Hastane yolunda hız yapan kişinin cezası iptal edildi
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Antalya'da hız sınırı ihlali nedeniyle kesilen bir trafik cezasına yapılan itiraz, mahkemeden dikkat çekici bir kararla sonuçlandı.

Konyaaltı ilçesinde bir yat firmasında çalışan Süleyman K., iş yerinde yaşadığı ciddi bir kaza sonucu parmağını iş makinesine kaptırarak ağır yaralandı. Süleyman K.'nin bir iş arkadaşı, onu acil olarak hastaneye yetiştirmek amacıyla şirket aracını kullanarak hızla yola çıktı ancak bu sırada araç, yolda hız radarına yakalandı.

6.439 TL ceza kesildi

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, hız sınırının yüzde 50'den fazla aşıldığı gerekçesiyle araç sahibine 6.439 TL ceza kesti. Bunun üzerine şirketin avukatlığını yapan Mustafa Alper Oral aracılığıyla Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuruda bulunuldu. 

Hız sınırının bilinçli olarak aşılmadığı bildirildi 

Dilekçede, hız sınırının bilinçli bir şekilde aşılmadığı, çalışan Süleyman K.'nin ağır yaralı olduğu ve acil tıbbi müdahale için hastaneye yetiştirilmeye çalışıldığı ifade edildi. Ayrıca, hastane raporları da delil olarak sunuldu.

Trafik güvenliğini tehlikeye atmadığı ifade edildi

Mahkeme, iş kazası geçiren Süleyman K.'yi hastaneye ulaştırma çabasının trafik güvenliğini tehlikeye atmadığını ve olayın geçiş üstünlüğü kapsamına girdiğini belirterek cezayı iptal etti.

Avukat Oral, müvekkilinin acil durum nedeniyle hız sınırını ihlal ettiğini vurgulayarak şunları aktardı:

Oral, aynı zamanda Süleyman K.'nin zamanında hastaneye yetiştirilmesi sayesinde parmağının yerine dikildiği ve tedavisinin devam ettiği bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa