Bahçeli'den DEM Parti açıklaması: Tokalaştım çünkü Türkiye partisiyiz

MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı, Meclis'te DEM Parti'li milletvekilleri ile tokalaştığını çünkü MHP'nin Türkiye partisi olduğunu dile getirdi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 14:23
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 15:16
Bahçeli'den DEM Parti açıklaması: Tokalaştım çünkü Türkiye partisiyiz
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) DEM Parti (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) sıralarına gitmesi ve milletvekilleri ile tokalaşması tartışmalara neden olmuştu. Tokalaşma tartışmalarına dair yeni bir açıklamada bulunan Bahçeli, "Türkiye partisi olarak MHP'nin gerekeni yaptığını" ifade etti.

Meclis'in 1 Ekim'de açıldığını hatırlatan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'in tarihsel vurgusundan bahsettiğini ve önemli bir konuşma yaptığını söyledi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Meclis'te dayanışma, huzur ve akıllı bir çalışma" için çağrıda bulunduğunu kaydederek söz konusu davetin ardından MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkanı olarak Erdoğan'ın çağrısına karşılık vermenin kendisine düşen bir görev olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi:

"Türkiye partisi olarak gerekeni yaptım"

DEM Parti'li milletvekilleri ile tokalaştığını ve bunun da "Türkiye partisi olarak gerekeni yaptığı" anlamına geldiğini ifade eden Bahçeli, bu durumdan farklı anlamlar çıkarılmaması konusunda uyardı.

Bahçeli, partisinin bir adım atmaması halinde başkalarından da adım beklenmeyeceğini belirterek gerginlik yaratmaya gerek olmadığını söyledi.

"Kısır söylemler ile sıkıştırıyorlar"

Bahçeli, Meclis'in resepsiyonun da bu yaklaşımlara tanıklık etmekten memnun olduğunu ifade ederek çok sayıda siyasi partinin resepsiyona katıldığını ve huzurlu bir ortamın var olduğunu işaret etti.

MHP'nin (Milliyetçi Hareket Partisi) "kısır" söylemler ile sıkıştırıldığını ve bunun doğru olmadığını dile getiren Bahçeli, kaosa ve krize alet olunmaması gerektiğini söyledi.

"Halk Partisi, MHP düşmanlığını sürdürüyor"

Bahçeli, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) tarafından mevcut tartışmaların körüklendiğini belirterek söz konusu partinin televizyonlarda MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) düşmanlığı yaptığını dile getirdi.

CHP'yi (Cumhuriyet Halk Partisi) kınadığını aktaran Bahçeli, Türkiye'nin çevresinde ateş çemberinin bulunduğunu ve bu çemberin kızdırılmaması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa