Özgür Özel: Adaylık tartışmasını körükleyenler dostumuz değil!

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin tartışmaları körükleyenlerin CHP'nin dostu olmadığını söyledi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 14:57
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 16:24
Özgür Özel: Adaylık tartışmasını körükleyenler dostumuz değil!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

CHP'nin (Cumhuriyet Halk Partisi) cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin tartışmalar devam ediyor. CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Özgür Özel, daha önce yaptığı bir açıklamada kendisinin aday olmayacağını dile getirmişti. Özel, 2025 yılının Kasım ayı için erken seçim çağrısında bulunurken partisinden kimin aday olacağı ise merak konusu haline geliyor.

Özel, İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplu üye katılım töreninde cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesine dair önemli açıklamalar yaptı. Partisinin adaylık tartışmalarının içine çekilmeye çalışıldığını belirten Özel, buna rağmen her bir parti üyesine kritik bir görev vermek için Esenyurt'ta olduğunu söyledi.

Özel, partinin en eski üyelerine de partiye yeni katılacak olan üyelere de seslenerek "kendilerini cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları ile kaosun ve çatışmanın içine çekmek isteyenlerin CHP'nin dostu olmadığını" ifade etti.

"Türkiye'nin sorunlarını konuşmayanlar dostumuz değil"

Televizyon kanallarında Türkiye'deki işsizlik, yoksulluk ve eğitim sorunları yerine kimin cumhurbaşkanı adayı olacağını tartışanların CHP'nin dostu olmadığını vurgulayan Özel, adayın kim olacağına kendisi kadar parti üyelerinin de karar vereceğini söyledi.

"Adayı hep birlikte belirleyeceğiz"

Özel, parti üyelerinin fikirlerini alıp herkesi memnun edecek bir adayın hep birlikte belirleneceğini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"İktidara yürüyoruz"

CHP'nin kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin birinci partisi olduğunu vurgulayan Özel, yerel seçimleri işaret ederek son seçimde olduğu gibi şu anda da iktidara yürüdüklerini aktardı.

Özel, yerel seçimlerin ardından hiç durmadıklarını ve bundan sonra da durmaya niyetlerinin olmadığını belirterek, çok sayıda ilde öğretmenler, emekçiler ve çiftçiler için düzenlenen mitinglerde vatandaşların yanında olduklarını ve olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa