Rojin için termal kameralı dron da devrede!

Van’da kaybolan üniversiteli Rojin'i arama çalışmalarında 8'inci güne girildi. Bu kez de termal kameralı dron devreye sokuldu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 15:05
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 16:48
Rojin için termal kameralı dron da devrede!
DHA
Kaynak DHA

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 8. gününde devam ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurttan çıktıktan sonra kayboldu. O günden beri kendisinden haber alınamayan Rojin’in bulunması için başlatılan arama çalışmaları 8. gününe girdi. Yaklaşık 100 kişilik ekip, polis, jandarma ve gönüllülerden oluşan gruplar eşliğinde Van Gölü çevresinde detaylı arama yapıyor.

Rojin Kabaiş'in kayboluşu nasıl fark edildi?

27 Eylül akşamı yurttan çıkmadan önce arkadaşlarına Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini belirten Rojin Kabaiş, daha sonra geri dönmedi. Arkadaşları, kendisine telefonla ulaşamayınca, ertesi gün yani 28 Eylül’de saat 12.00 civarında polise haber verdi. Olayın ardından yapılan aramalarda, Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Cep telefonu, detaylı inceleme yapılmak üzere polise teslim edildi.

Arama çalışmaları 100 kişilik ekiple sürüyor

Rojin Kabaiş’i bulmak için 100 kişilik bir arama ekibi oluşturuldu. Bu ekibe, polis, jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD ve Van Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri katıldı. Teknolojik ekipmanlar kullanılarak yapılan aramalar, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı ve jandarmanın su üstü radar cihazıyla destekleniyor. Ayrıca gönüllü ekipler de termal kameralı dronlarla bölgede tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Şu ana kadar hiçbir ize rastlanmadı

Rojin’in en son görüldüğü Van Gölü Sahili çevresinde yapılan çalışmalarda şu ana kadar herhangi bir iz bulunamadı. Ancak ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü aramalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Ailesi ve arkadaşları, bir an önce Rojin’in sağ salim bulunması için umutla bekliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa