İsrail'in Gazze'deki vahşeti bitmiyor! 800'den fazla camiyi yıktılar

7 Ekim'den beri İsrail tarafından Gazze Şeridi'nde bulunan 814 caminin yıkıldığı bildirildi. İşte İsrail'in verdiği hasara ilişkin veriler...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 15:59
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 16:26
İsrail'in Gazze'deki vahşeti bitmiyor! 800'den fazla camiyi yıktılar
AA
Kaynak AA

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına devam ederken ibadethaneleri de hedef almaya devam ediyor. 7 Ekim'den beri Gazze Şeridi'ne durmadan saldırılar düzenleyen İsrail'in bu süreçte 814 cami yıktığı öğrenildi. Konuya ilişkin açıklama ise Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığından geldi.

Açıklamada, İsrail ordusu tarafından 7 Ekim'den beri 1.245 camiden 814'ünün yıkıldığı ifade edildi. Bunun yanı sıra 3 kilisenin ve 148 caminin hasar gördüğü belirtildi. Ayrıca, 60 mezarlıktan 19'unun da işgal ordusunun hedefi olduğu kaydedildi.

İsrail'in saldırılarının ve bu saldırılar sonucunda verdiği tahribatın Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığına maliyeti ise 350 milyon dolar olarak açıklandı.

İsrail ordusu cesetleri kaçırdı

Açıklamada, İsrail ordusu tarafından hedef alınan çok sayıda mezarlıktan cansız bedenlerin kaçırıldığı belirtildi. İsrail ordusunun mezarlara zarar verdiği ve barbarlık yaparak çok sayıda insanın cesedine saygısızlıkta bulunduğu ya da bunları çaldığı aktarıldı.

238 bakanlık personeli öldürüldü

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığının 238 personelinin de İsrail tarafından öldürüldüğü ifade edildi. Bunlardan 19'unun ordu tarafından alıkonulduğu kaydedildi. Aynı zamanda kuruma ait olan ve hem eğitim hem de idari sebeplerle kullanılan 11 merkezin yıkıldığı öğrenildi.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'de bulunan mabetlere yönelik saldırıları kınandı. İsrail'in savaşı sona erdirmesi için uluslararası topluma harekete geçmesi yönünde çağrı da yapıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa