İzmir Yenifoça alevlere teslim oldu! Çöplükte başladı, ormana sıçradı

İzmir Yenifoça'da çöplük alanda başlayan yangının ormanlık alana sıçradığı görüldü. Söz konusu yangın kısmen kontrol altına alındı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ekim 2024 16:28
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 16:49
İzmir Yenifoça alevlere teslim oldu! Çöplükte başladı, ormana sıçradı
AA
Kaynak AA

İzmir'in Foça ilçesinde, Yenifoça Mahallesi'ndeki çöplük alanında nedeni henüz bilinmeyen bir yangın meydana geldi. Kuvvetli rüzgarın etkili olması nedeniyle alevler hızlı bir şekilde yayıldı ve ormanlık alana sıçradı. Durumun ciddiyeti üzerine bölgeye acil müdahale ekipleri sevk edildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangına havadan ve karadan müdahale etmek üzere 9 uçak, 2 helikopter, 30 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 dozer ve 8 kara ekibiyle itfaiye desteği sağladı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf etti. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması ise bölge halkının tedirgin olmasına neden oldu.

32 ev boşaltıldı

Yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği görülen anlarda, tedbir amacıyla Yedi Önder Sitesi'nde bulunan 32 hane boşaltılarak sakinler tahliye edildi. Can güvenliği için hızlı bir şekilde organize edilen tahliye işlemi, bölgedeki riskin azalması açısından kritik bir adım oldu.

Yangın kısmen kontrol altına alındı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, yaptığı açıklamada, yangının kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Şu an için yerleşim alanlarına yönelik bir tehdit bulunmadığını ifade eden Türköz, ekiplerin havadan ve karadan müdahaleye devam ettiğini söyledi. Yangının tamamen söndürülmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

MSB tarafından iki helikopter görevlendirildi

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), orman yangınını söndürme faaliyetlerini desteklemek üzere iki helikopter görevlendirdi.

Bakanlığın yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa